Back Back Nieuws

Bruggen Verwiel realiseert event in Qatar

10 december 2008
Bruggen Verwiel Eventmarketing heeft na een internationale pitch met bureaus uit o.a. Engeland, Frankrijk en Duitsland een belangrijke pitch gewonnen in de golfstaat Qatar. Deze week verzorgt Bruggen Verwiel Eventmarketing   een straattheaterfestival in de hoofdstad Doha.

Dorine van der Bruggen, commercieel directeur: “Een bijzonder project op een bijzondere locatie, zo mag je dit event wel noemen. Wij zijn er enorm trots op dat we deze pitch hebben gewonnen in een voor ons totaal nieuwe, maar zeer interessante markt.”

“Het festival wordt door de Qatariaanse overheid georganiseerd ter promotie van de Souk Waqif, een traditionele markt die vroeger door de bedoeïnenvolken werd gebruikt om te handelen en de laatste jaren volledig is gerestaureerd. Deze markt met terrasjes, restaurants en heel veel kleine traditionele vakwerkwinkels is één van de belangrijkste toeristische attracties van Doha en wordt zowel door toeristen als de lokale bevolking bezocht. Het festival wordt georganiseerd ter verdere promotie van het gebied.”

Samen met compagnon Diederik Verwiel bezocht Van der Bruggen recentelijk Doha en na een aantal presentatierondes werd de opdracht binnengehaald. Een kleine 50 straattheaterartiesten uit binnen- en buitenland zijn op dit moment in Qatar om op dit festival op te treden.

“De eerste twee dagen zijn een overweldigend succes te noemen. De lokale bevolking komt massaal naar het festival en reageert vol enthousiasme op de acts en artiesten”, zo laat Dorine van der Bruggen vanuit Qatar weten. “De opdrachtgever is erg content en onder de indruk van de wijze waarop wij invulling hebben gegeven aan dit festival. De staatstelevisie van Qatar zond zelfs een twee uur durend live programma uit van de feestelijkheden”.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!