Back Back Nieuws

Brandwonden na teambuilding 'lopen over hete kolen'

20 juli 2010
Wat werd aangekondigd als een bedrijfsuitje liep voor acht verkopers van een grote Italiaanse vastgoedhandel uit op brandblaren en een ziekenhuisbezoek.

Over hete kolen lopen is goed voor motivatie
Onderdeel van het bedrijfsuitje nabij Rome was namelijk een wandelingetje op blote voeten over hete kolen. Dat is goed voor je motivatie en je zelfvertrouwen, aldus de organisator van het evenement. Bij de meeste van de in totaal veertig tot vijftig deelnemers ging het goed, maar acht verkopers moesten naar een ziekenhuis in Rome worden gebracht.

Coach had nergens last van
Performance coach Alessandro Di Priamo benadrukt dat het om een uitzonderlijk incident gaat. 'Ik doe dit werk al 12 jaar zonder problemen,' zegt hij tegen de Britse krant The Guardian. 'Ik was zelf de eerste die over deze kolen liep en had nergens last van. Diezelfde avond heb ik nog 16 kilometer hardgelopen.'

Andere kolen
Di Priamo heeft wel een idee waardoor het mis ging. Er worden normaliter speciale kolen gebruikt die ervoor zorgen dat de deelnemers niet gewond raken. 'Maar zonder mijn medeweten had de directie van het hotel waar het evenement plaatsvond een ander soort kolen laten aanrukken. Erger nog: ze hadden een middel gebruikt dat de kolen sneller deed ontbranden.' Nadat Di Priamo na afloop zelf nog eens over de kolen heen liep, merkte hij dat ze te warm waren.

Hotel wijst naar organisator
Hotelmanager Serafino Bisirri voert aan dat het welzijn van de deelnemers niet zijn verantwoordelijkheid is. 'Di Priamo was de organisator. Hij moet zorgen dat alles in orde is.'

Bron: eventplanner.be

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!