BrandBase verantwoordelijk voor WNF tijgercampagneBrandBase verantwoordelijk voor WNF tijgercampagne
Back Back Nieuws

BrandBase verantwoordelijk voor WNF tijgercampagne

14 juli 2017

Tijdens de openingsavond van de Amsterdam FashionWeek heeft Bas Kosters het eerste exemplaar onthuld van de gelimiteerde reeks tijgershirts die hij in samenwerking met het WNF heeft ontworpen. BrandBase is verantwoordelijk voor het concept en de campagne

Bas Kosters en het Wereld Natuur Fonds (WNF) maakten samen een exclusieve collectie T-shirts. Ieder shirt heeft een uniek nummer, van 1 tot en met 3900. Dit aantal staat voor het alarmerend lage aantal tijgers dat nog leeft in het wild. Zeker in de mode-industrie zien we het dier en de tijgerprint vaak terug. De tijger wordt vaak als stijlicoon gebruikt, maar heeft daar zelf veel te weinig profijt van gehad. Dit was het inzicht voor BrandBase voor de fashionable insteek van het concept. De keuze voor Bas Kosters was voor BrandBase een logische. 'De ontwerpen van Bas Kosters zijn spraakmakend met een maatschappelijk karakter, daarbij maakt Bas vaak gebruik van prints, precies datgene wat de tijger zo mooi maakt', lichten de creatieven Tjeerd Buntsma en Jonathan van Loon toe.

Reddingsplan

100 jaar geleden leefden er nog 100.000 tijgers in het wild. Door stroperij en de verwoesting van leefgebieden, waren dit er in 2010 nog maar 3200. Reden voor het WNF om een wereldwijd reddingsplan te starten om dit aantal te verdubbelen. Dit plan gaat niet alleen de grootste bedreiging, Wildlife Crime, tegen, maar het draagt ook bij aan het beschermen van de overgebleven leefgebieden. Bovendien heeft het WNF wereldwijd politici ervan overtuigd dat economische groei niet ten koste mag gaan van de wilde tijger. Deze aanpak heeft al resultaat: het aantal tijgers groeide sinds jaren naar 3900.

De tijgershirts zijn te koop op wnf.nl/iprotecttigers voor een symbolische prijs van € 39,00. Met het kopen en dragen van het shirt draag je bij aan het verdubbelen van het aantal tijgers in 2022, het nieuwe Chinese jaar van de tijger.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 38.178 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 38.178 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!