The Box Company zorgt voor een energieke start met ‘Play it nice, break the ice!’The Box Company zorgt voor een energieke start met ‘Play it nice, break the ice!’
Back Back In de spotlights

The Box Company zorgt voor een energieke start met ‘Play it nice, break the ice!’

22 mei 2023

Stel je voor: je organiseert een evenement en je wilt graag dat bezoekers elkaar beter leren kennen óf simpelweg voor verbinding zorgen tussen de bezoekers van je evenement. Hoe doe je dat op een leuke en laagdrempelige manier? Maak kennis met de innovatieve wijze waarop The Box Company het ijs breekt op jouw event, genaamd: 'Play it Nice, Break the Ice!'. Deze interactieve activiteit is ontworpen om je op een energieke manier in contact te brengen met andere gasten. Het is een spel dat gespeeld wordt met steeds wisselende groepen deelnemers.

Interactieve activiteit

Het is ontzettend eenvoudig: scan de QR-code die op een scherm wordt weergegeven of geprint op tafel ligt met je mobiele telefoon. Hiermee open je een webpagina waar je je naam invoert en op start drukt. Zodra iedereen dit heeft gedaan, verschijnt er op elke telefoon een kleur of afbeelding. Nu is het tijd om op zoek te gaan naar drie andere deelnemers met dezelfde kleur of afbeelding.

Vrolijke chaos

Het resultaat? Een vrolijke chaos waarbij iedereen tegelijkertijd met zijn telefoon in de lucht gaat zwaaien om de groepsgenoten te vinden. Zodra je je groepje compleet hebt, los je samen een puzzel op waarbij elke telefoon een stukje van de benodigde informatie bevat. Als dat is gelukt, volgt er een kennismakingsvraag die je aan elkaar stelt om elkaar beter te leren kennen en een leuk gesprek aan te gaan. Alles is precies getimed in overleg met de opdrachtgever. Is de ronde afgelopen? Dan krijgt ieders telefoon weer een andere kleur of afbeelding op het scherm en rent iedereen weer zijn nieuwe groep tegemoet!

Grote groepen?

Ben je met een grote groep (meer dan 75 personen bijvoorbeeld)? Dan is het mogelijk om met cijfers te werken in plaats van met kleuren en afbeeldingen. Op die manier kan The Box Company bijvoorbeeld tafels met nummers gebruiken zodat het voor iedereen duidelijk is waar ze hun groepsgenoten kunnen ontmoeten. 

Maatwerk!

De activiteit is volledig aan te passen aan jouw wensen, bijvoorbeeld door eigen kennismakingsvragen toe te voegen of door juist van de kennismakingsvragen, inhoudelijke vragen of stellingen te maken die gaan over de organisatie of bijvoorbeeld het thema van het event. Daarnaast kun je er voor kiezen om de puzzelopdrachten achterwege te laten en enkel de kennismakingsvragen te gebruiken. Ook in de timing van de rondes is alles naar wens aan te passen.

Foto’s: Jan Buteijn

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!