Bouwen op betrouwbaarheid: Van tech conferenties tot ObamaBouwen op betrouwbaarheid: Van tech conferenties tot Obama
Back Back In de spotlights

Bouwen op betrouwbaarheid: Van tech conferenties tot Obama

07 november 2023

Persoonlijk aandacht, kwaliteit en passie voor het vak zijn principes die Maessen Tentsupply bij elk project voor zowel de zakelijke markt als een festival opnieuw laat zien. In hun missie staan ze zeker niet alleen. Betrouwbare samenwerkingspartners vormen belangrijke schakels in het geheel om telkens weer een topprestatie te leveren. En daar komt Xander Kranenburg - een ervaren event- en communicatieprofessional - om de hoek kijken. Roderick van den Hoek, verantwoordelijk voor marketing & sales binnen Maessen Tentsupply en Xander onderhouden al jaren een uitstekend contact dat verder reikt dan puur alleen het zakelijke. ‘Roderick is echt iemand waar je op kunt bouwen en dat is in onze discipline heel veel waard’, aldus Xander.

Hoe het begon

Voor het begin van een samenwerking moeten we een flink stuk terug in de tijd. Xander: ‘Dat is zeker vijftien jaar geleden.’ ‘Ik denk zelfs al twintig jaar’, vult Roderick aan. ‘Ik ken Xander al uit de tijd dat hij in Amsterdam een borrel organiseerde voor leveranciers in de evenementenbranche’ Al snel bleek dat beide mannen dezelfde ‘ondernemerstaal’ spreken en dat mondde uit in vele gezamenlijke, zakelijke projecten. Wat samen optrekken voor een event op de zakelijke markt zo aantrekkelijk maakt? ‘Je kunt Roderick ook op onmogelijke tijden bellen of appen en je weet altijd waar je aan toe bent. Hij denkt altijd in oplossingen en weet raad met complexe situaties. Hij kent bovendien alle partijen die bij een event betrokken zijn. Zo val er nooit iets tussen wal en schip.’

Gezamenlijke projecten

Een event wat zeker is bijgebleven, ook al is het niet eens het eerste wat de mannen te binnen schiet, is ‘Forward Thinking Leadership’ met o.a. voormalig president van Amerika Barack Obama als spreker, een seminar met dan meer drieënhalf duizend leiders en ondernemers in het Amsterdamse AFAS Live. Xander: ‘Dit hoorden wij pas zes weken van tevoren. Gezien de omvang en complexiteit van het event moest er buiten een groot vipdorp worden gebouwd. ‘Ik heb meteen Roderick van Maessen Tentsupply gebeld.  Als er een partij is die snel iets van hoge kwaliteit uit de grond kan stampen, zijn zij het.’

The Next Web

TNW, The Next Web, is een van de belangrijkste internet en technologie conferenties in Europe, waar Roderick via Maessen Tentsupply en Xander ook al jaren gezamenlijk en met een aantal andere partners optrekken en tot iets heel groots hebben uitgebouwd. Xander: ‘Voor de zakelijke markt is de kwaliteit van de materialen en afwerking enorm belangrijk. Bij Maessen Tentsupply weet je dat dit altijd helemaal in orde is. Wanneer je bij Maessen Tentsupply bent, zie je hoe zorgvuldig ze met de materialen omgaan. Daarnaast is het kennisniveau van het personeel enorm hoog’, zo blijft Xander de loftrompet blazen. ‘Ik heb goed orders van Roderick gekregen’, voegt hij met een knipoog toe. De waardering is zeker wederzijds. Het woord vriendschap valt zelfs in de loop van dit gesprek. Roderick: ‘Het is ook gewoon fijn om met elkaar te sparren. Door met elkaar in gesprek te gaan – regelmatig maken we samen ook een boswandeling- gaat zaken doen bijna automatisch.

Toekomst

Garanties zijn er niet in het leven, maar dat de samenwerking tussen Maessen Tentsupply en Xander nog de nodige jaren gecontinueerd zal worden, lijkt zeker. Achter de schermen zijn de voorbereidingen op de volgende editie van TNW, medio juni 2024, al weer in volle gang. Daarnaast heeft Xander als afsluiter nog een primeur voor Roderick. ‘Ik ga je binnenkort benaderen voor een productie in september waar ik Maessen Tentsupply voor wil inschakelen. Ook heeft Roderick zelf nog mooi nieuw nieuws te melden. Om de groei door te zetten, breidt de specialist op het gebied van tentenhuur op de huidige locatie in Voorhout uit met z’n 5000m2. Dat Maessen Tentsupply in de lift zit, kan niet met betere voorbeelden kenbaar worden gemaakt.       

Tekst: Johan van Dien

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!