Back Back Nieuws

Botte hotelmanager serveert in 'Faulty Towers'

16 januari 2014
In de dinnershow ‘Faulty Towers, the Dining Experience’ kruipen drie acteurs in de huid 
van de botte hotelmanager Basil, zijn praatzieke vrouw Sybil en de onnozele Spaanse kelner Manuel. Deze Engelstalige theatervoorstelling tourt al ruim vijftien jaar over de hele wereld en is gebaseerd op de meest bekende en succesvolste Britse sitcom ooit gemaakt: ‘Fawlty Towers’. Vanaf 23 januari 2014 is ‘Faulty Towers, the Dining Experience’ te zien in de Nederlandse en Vlaamse theaters.

‘Faulty Towers, the Dining Experience’
De Britse sitcom ‘Fawlty Towers’ inspireerde het Australische theatergezelschap Interactive Theatre International om Basil, Sybil en Manuel tot leven te brengen in deze hilarische dinnershow. Het initiatief resulteerde in een twee uur durende, interactieve voorstelling met een volledig driegangenmenu. De eerste voorstelling van ‘Faulty Towers, the Dining Experience’ vond in 1997 plaats in Brisbane Australië. Het concept is bedacht door de Australische Alison Pollard-Mansergh. 'Voor de allereerste voorstelling waren we ontzettend zenuwachtig', zegt Pollard-Mansergh. 'Het was bijna onmogelijk om een locatie te vinden. Iedereen zei dat het niet zou werken. Nu is de voorstelling al in vijftien landen geweest en zijn er zes teams van acteurs!'

Theater uit alle windstreken
Je hoeft niet ver te reizen om de wereld te ontdekken. DommelGraaf Theaterproducties laat zich inspireren door de kwaliteit van de internationale theaterwereld en laat zich leiden door de unieke pracht van de podiumkunsten uit alle windstreken. DommelGraaf Theaterproducties presenteert o.a. dans, zang, muziek, acrobatiek, toneel, ballet, opera en andere bijzondere podiumkunsten. Er wordt hierbij altijd gekozen voor theatervoorstellingen, die een uniek en werelds theatergevoel creëren.

Foto: Ron Rutten

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!