Boek over verleden Loveland en evenementenbeleid Amsterdam Boek over verleden Loveland en evenementenbeleid Amsterdam
Back Back Nieuws

Boek over verleden Loveland en evenementenbeleid Amsterdam

18 november 2022

Vrijdag 18 november wordt het boek Fight For Your Right To Party gelanceerd. Het boek is tot stand gekomen onder leiding van Marnix Bal, naar aanleiding van het 25-jarig bestaan van ‘zijn’ Loveland Events. In het boek wordt ingegaan op de voor- en tegenspoed van 25 jaar Loveland en over hoe de organisatie omging met het Amsterdamse evenementenbeleid en alle rechtszaken die in de loop der jaren zijn gevoerd. 

Loveland bestond in 2020 een kwart eeuw. Het jubileum zou groots gevierd worden, maar COVID19 gooide roet in het eten. Marnix Bal, die in 1995 het allereerste feest onder de naam Loveland organiseerde, wilde echter rondom het jubileum ook iets tastbaars achterlaten in de vorm van een boek ‘nalaten’. Daarbij werd duidelijk gestreefd naar een onderscheidend karakter van het boek: ‘Ik wilde vooral niet schrijven over mijn DJ-ervaringen of een koffietafelboek maken met vooral mooie plaatjes van lasershows, podia en DJ’s. Daarvan zijn er in mijn ogen inmiddels genoeg geslaagde exemplaren.’

Andere invalshoek 

Daarom is voor een andere invalshoek voor het boek gekozen: hoe worstelt een organisator zich door alle regelgeving en het beleid van de Nederlandse hoofdstad? De vriendenclub, die uitgroeide tot een professionele organisator, bleef er alles aan doen om bezoekers van alle leeftijden en afkomsten samen te laten komen om al dansend het leven te vieren.

Roerig verleden 

Fight for your right to party gaat niet alleen over wat goed ging. Ook de roerige geschiedenis van Loveland en de grillige voorbereidingstrajecten van de feesten zijn een belangrijk aspect. De lezer krijgt een inkijkje in een wereld die normaal uitsluitend voor direct betrokkenen toegankelijk is. Het boek is niet alleen geschreven voor de trouwe aanhang, maar ook voor betrokkenen en professionals zoals beleidsmakers, journalisten, wetenschappers, studenten en (toekomstige) organisatoren. 

Marnix Bal: ‘Ik hoop dat dit boek ook een inkijk kan bieden in hoe (dance)-evenementen in de hoofdstad tot stand zijn gekomen. Dat het kan inspireren en met de kennis van het verleden, helpt bij het nemen van nog betere beslissingen voor de toekomst van de dancecultuur.’

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!