blooming wint Zoover Awardblooming wint Zoover Award
Back Back Nieuws

blooming wint Zoover Award

24 januari 2019

Op de vakantiebeurs in Utrecht werden vorige week de jaarlijkse Zoover Awards voor logiesverstrekkende accommodaties uitgereikt. Zoover is in Nederland de website waarop leisure-gasten hun reviews schrijven. Met een jaarscore van 9,0 moest blooming slechts Hotel en Spa Thermen Bussloo voor zich dulden hetgeen betekent dat het 130-slaapkamertellende viersterren hotel in Bergen een prachtige tweede plaats wist te bemachtigen in de categorie 'Grote Hotels'.

Mike Bosman, directeur van blooming bedrijvengroep en recent nog door de Koninklijke Horeca Nederland verkozen tot Meest Markante Horecaondernemer van Noord Holland, geeft aan enorm verguld te zijn met dit resultaat. 'Vorig jaar mochten wij voor het eerst een award in ontvangst nemen en waren we enorm blij met een prachtige vijfde plek. Nu net niet eerste worden is natuurlijk zuur (Thermen Bussloo scoorde slechts een tiende hoger) maar tegelijkertijd is deze podiumplek zeer zeker een waanzinnige erkenning voor het voltallige personeel van het hotel. We zijn duidelijk op de goede weg ... en nu op naar de eerste plek.'

Gratis Dopper

blooming sprong vorig jaar al in het oog doordat het afscheid nam van de verkoop van flessen water aan zakelijke gasten. Iedereen krijgt sindsdien een Dopper om zelf water te tappen uit de daarvoor gemaakte tappunten. Dit geeft een enorme boost met betrekking tot het doen afnemen van het oh zo courante 'plastic soup fenomeen'.

Maar blooming gaat verder, namelijk:

  • Alle groente komen uit eigen biologische Hoftuin (anno 1642), gezaaid en geplukt door mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt (stichting Scorlewald
  • Hetzelfde geldt voor bloemen, kruiden en noten
  • Afval wordt gescheiden en keukenafval wordt opgehaald en binnen 24 uur verwerkt tot compost voor diezelfde Hoftuin (circulair ondernemen)
  • Sinds kort importeert blooming hun eigen biologische wijn uit Spanje en dit jaar gaat het daar tevens mousserende wijn maken volgens de traditionele manier 'Champenoise'
  • Onlangs kwamen ze met hun eigen biologisch bier op de markt
  • Alle broodsoorten worden gemaakt door Bakkerij Fermento (Alkmaar), weer een zorginstelling waar twintig jongeren werken, weer met die afstand tot de arbeidsmarkt

Tenslotte leiden ze zo'n twintig mensen per jaar op die een carrière ambiëren in het mooie horeca-vak.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!