Back Back Nieuws

Bijzondere diploma uitreiking op Haagse Horeca Academie

15 september 2014
De Horeca Academie in Den Haag stroomt op vrijdag 12 september 2014 rond 13:00 vol met enthousiaste (oud) leerlingen met trotse familieleden en vrienden. Zij hebben afgelopen jaar met succes een één-jarige BBL MBO opleiding gevolgd. BBL betekent beroeps begeleidende leerweg, waarbij een leerling tijdens zijn of haar schooljaar, aan het werk is in een restaurant als kok, gastheer of gastvrouw of leidinggevende. Een ontzettend druk bestaan, maar een uiterst goede leermethode voor actieve doeners in de horeca.

Het is voor iedereen een enorm intensief jaar geweest en dat was te merken bij de ontlading van sommige leerlingen tijdens de uitreiking. Dit is een absolute top prestatie voor deze jonge professionals, aangezien je op geen enkele andere school in zo’n korte tijd een opleiding kan volgen.

Stapje hogerop
Opmerkelijk is dat er bij elke opleiding een grote variëteit in leeftijd is. Dit komt omdat veel leerlingen al een lange tijd in de horeca werkzaam zijn en pas op latere leeftijd besluiten om toch diploma te halen op dat stapje hogerop te komen in hun loopbaan. Petje af voor deze leerlingen, die nu op hun beurt weer als leermeester,  leerlingen begeleiden in hun eigen restaurant en leerlingen die nu de handvatten hebben aangereikt gekregen om hun eigen horeca onderneming te beginnen.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!