Back Back Nieuws

Bijzonder lanceringsevent voor broedplaats marktpartijen uit de bouw

05 januari 2016
De Bouwcampus neemt stakeholders mee naar De Volgende Verdieping

Er is iets baanbrekends gaande; de bouwsector slaat een nieuwe richting in. Zij kiest De Volgende Verdieping, tevens het thema van het lanceringsevent dat volgende week plaatsvindt in De Bouwcampus. Een gebouw op het terrein van TU Delft, een ontmoetingsplaats waar partijen samen innovatieve oplossingen creëren voor vraagstukken op het gebied van leven, wonen en werken.

Het is de plek waar partijen uit de gehele bouwsector elkaar ontmoeten om vanuit verschillende perspectieven naar cruciale vraagstukken te kijken. Denk daarbij aan de veranderingen in de maatschappij vanwege vergrijzing, verstedelijking en verduurzaming.

Al onze woningen en gebouwen samen zijn 2.500 miljard euro waard! Daar is de water-, bodem- en infrastructuur nog niet eens in meegenomen. Dat is genoeg reden om na te denken over de herinrichting en de bestendigheid ervan. In plaats van te kijken naar oude gewoontes, oude processen en oude manieren van samenwerken, wordt op De Bouwcampus in co-creatie en in open discussies gewerkt, zodat opdrachtgevers hun vragen uiteindelijk scherper kunnen stellen. De Bouwcampus biedt partijen daarmee de ruimte om samen te experimenteren en op andere manieren de maatschappelijke vraagstukken te benaderen.

Oneindig veel expertise
Betrokken partijen worden op De Bouwcampus gestimuleerd om hun expertise, creativiteit, netwerk en faciliteiten te delen. Daardoor inspireren zij elkaar om sneller, kwalitatiever en goedkoper te innoveren. Alle partijen uit de bouwketen inclusief de eindgebruiker zitten aan de tekentafel. Samen wordt de vernieuwingsagenda van de bouw gevormd en wordt over de grenzen van de sector heen gekeken. Want stelt u zich eens voor dat de stuwen die vervangen moeten worden, in de nieuwe hoedanigheid tevens energie zouden leveren?

Start-ups als belangrijke voedingsbron voor de toekomst
De Bouwcampus biedt ook een podium aan start-ups en geeft studenten de ruimte om parallelle trajecten uit te voeren. Zo stimuleert De Bouwcampus het doorontwikkelen van kennis. Kennis die wordt ingezet om problemen op te lossen en om concrete opdrachten uit te voeren, nu en in de toekomst.

Officiële lancering op 13 januari 2016: De Volgende Verdieping
Nu al zijn meer dan 120 bedrijven, overheidsorganisaties en kennisinstituten aan De Bouwcampus verbonden en telt zij 11 'vaste bewoners' die allen ondersteunend zijn aan de sector, zoals SBRCURnet, Building Changes en Post Academisch Onderwijs (PAO), terwijl de officiële lancering plaatsvindt op 13 januari 2016 onder het thema 'De Volgende Verdieping'. Het bijzondere van het event is dat het - geheel in lijn met de visie van De Bouwcampus - georganiseerd wordt in co-creatie met de 'bewoners' van het pand. Taken zijn verdeeld en de productie wordt vanuit de bedrijven zelf gecoördineerd. Zo zijn er strakke communicatielijnen met de verschillende ministeries die - met hun ministers - aanwezig zullen zijn tijdens het officiële lanceringsmoment. Een 'high brow' event dat pragmatisch wordt aangevlogen volgens de visie van De Bouwcampus: gezamenlijk en zo efficiënt mogelijk.

Het initiatief
De Bouwcampus is een initiatief van Rijkswaterstaat, Bouwend Nederland, Rijksvastgoedbedrijf Nederland, Gemeente Rotterdam, Gemeente Delft en TU Delft. Het wordt gedragen door de overheid, kennisinstituten, studenten, start-ups en tientallen marktpartijen, zoals de Koninklijke BAM Groep, Besix, TBI Holdings en vele anderen.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!