'The Big Easy' Ernie Els in KLM Open 2017'The Big Easy' Ernie Els in KLM Open 2017
Back Back Nieuws

'The Big Easy' Ernie Els in KLM Open 2017

15 augustus 2017

Ernie Els, winnaar van vier majors en voormalig nummer 1 van de wereld, maakt zijn opwachting in het KLM Open 2017 op The Dutch in Spijk. Nederlandse golffans mogen zich verheugen op de komst van een van de meest aansprekende golfers van de laatste 25 jaar tijdens dit event dat van 14 t/m 17 september plaatsvindt.

The Big Easy

De Zuid-Afrikaan is een van de meest populaire golfers, met fans over de hele wereld. Aan zijn postuur en beheerste swing dankt Els de bijnaam 'The Big Easy'. Els nam vier keer eerder deel aan het toernooi van de European Tour in Nederland. Bij zijn laatste deelname in 2001 werd hij gedeeld twaalfde in Noordwijk. Zijn beste resultaat behaalde hij in het Dutch Open van 1994, met een gedeelde zevende plaats.

1994 was voor Els het jaar van de grote doorbraak met een overwinning in het US Open. In 1997 wist Els de major voor de tweede keer te winnen. Ook het Brits Open won Els twee keer, in 2002 en 2012. Els stond maar liefst 705 weken in de top-10 van de wereldranglijst en was negen weken de nummer 1 van de wereld.

Icoon van het moderne golf

Met de deelname van Ernie Els weet het KLM Open zich verzekerd van een van de meest tot de verbeelding sprekende golfers van de afgelopen twee decennia. KLM Open toernooidirecteur Daan Slooter: 'Ernie Els is een icoon van het moderne golf. Hij is een speler die generaties weet te overbruggen met zijn fenomenale kwaliteiten als golfer en zijn innemende persoonlijkheid. Er zijn weinig golfers die zowel bij jong als oud kijken zoveel enthousiasme opwekken.'

Slooter kijkt nu al uit naar de eerste afslag van de Zuid-Afrikaan in het KLM Open. 'Mooi dat het KLM Open, dankzij partners KLM en ING Private Banking, zo'n speler van naam heeft weten te strikken. Iemand die bijna alle golfliefhebbers aanspreekt en waarvoor je naar Spijk komt.'

Meer grote namen

Naast Ernie Els kent het deelnemersveld van het KLM Open meer grote namen. Titelverdediger en thuisfavoriet Joost Luiten krijgt in het KLM Open 2017 concurrentie van o.a. Lee Westwood, Andy Sullivan, Chris Wood en Bernd Wiesberger.

Over het KLM Open

De 98ste editie van het KLM Dutch Open wordt van 14 tot en met 17 september 2017 gespeeld op golfbaan The Dutch in Spijk (gemeente Lingewaal). In 2016 won Joost Luiten voor de tweede maal het toernooi, drie jaar na zijn eerste overwinning in 2013. Het KLM Open wordt ondersteund door de partners KLM en ING Private Banking.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!