Betrokkenheid begint met begripBetrokkenheid begint met begrip
Back Back Nieuws

Betrokkenheid begint met begrip

29 oktober 2020

‘Betrokkenheid begint met begrip. Snappen hoe de werkelijkheid van de ander eruitziet. Daarvoor moet je eerst je oogkleppen afdoen.’ Dit is een uitspraak van Aad van den Heuvel, een bevlogen journalist, schrijver en programmamaker die helaas in juni overleden is. Zijn woorden klinken de meeste ondernemers echt niet vreemd in de oren. Wie werkt met teams van mensen weet dat meer binding leidt tot meer werkplezier, credits, vertrouwen en uiteindelijk succes.

We leven nu echter in een tijd waarin die verbinding een stuk moeilijker is. Veel mensen werken thuis en men probeert ontmoetingen met elkaar nu zoveel mogelijk te voorkomen. In tijden van uit elkaar werken verwatert de binding met collega’s en dus met het bedrijf. Teamsverbinden.nl levert hier een passende oplossing voor.

Trainen en belonen

Jan ter Haar, eigenaar van Training & Travel en oprichter van Teamsverbinden.nl legt het uit: ‘Wij ontwikkelden programma’s met als doel om prettiger en beter te kunnen (samen)werken. Dat bevordert werkplezier, het leidt tot minder uitval (ziekte, stress) en bespaart kosten. We leveren een uitgekiend dienstenpakket met 4 hoofdpunten: individuele ontwikkeling, teamontwikkeling, vitaliteit en loyaliteit bieden we in trajectvorm aan gedurende 6 tot 10 maanden. Uiteraard helemaal coronaproof. Kortere sessies als kennismaking zijn ook mogelijk. Het trainen en belonen van uw medewerkers bespaart uiteindelijk veel kosten. Eigenlijk is een bedrijfsteam te vergelijken met een goed getraind voetbalelftal. Je zet getalenteerde mensen op de juiste plaats, je zorgt dat ze optimaal getraind zijn, op elkaar zijn ingespeeld en bereid zijn om voor en met elkaar te werken. Dan volgen de doelpunten als vanzelf.’

Voordelen op een rij

Teamsverbinden.nl zet even wat voordelen voor de klant op een rij:

  • Mensen die elkaar te weinig zien, kunnen op een betrekkelijk goedkope manier beter begrip krijgen en meer binding genereren met collega’s. Ze voelen zich daardoor zekerder, meer betrokken en dus prettiger.
  • Er hoeft niet (weinig) gereisd te worden door het hele land, dit bespaart tijd en dus geld.
  • We kunnen dit nu in coronatijd ideaal uitvoeren, maar ook later, zonder nare omstandigheden, kan dit leiden tot prettiger (samen)werken, minder uitval en minder verloop van personeel.
  • Vanuit onze ervaring en achtergrond kunnen wij indien de klant dit wenst het programma aanvullen en uitbreiden met (meer) live training en travelactiviteiten waar nodig. Vanuit Training & Travel doen we dit al jaren.

Vuur aansteken

Wie kent ze niet, de managers en trainers die het vuur onder de voeten van medewerkers proberen aan te steken, in de hoop dat ze daardoor harder gaan lopen. Terwijl het uiteindelijk maar om één ding gaat: ‘Hoe krijg je het vuur aangestoken in het hart van mensen. Zodat collega’s voor elkaar met passie aan de slag gaan?’

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!