Back Back Achter de schermen

Bestemming vol levende legendes: Lapland

13 mei 2011

Het officiële thuisland van de Kerstman. Waarom? Simpelweg omdat Finland het enige land ter wereld is waar de twaalfde maand van het jaar de Kerstmaand genoemd wordt. En uiteraard omdat de weersomstandigheden voor de rendieren en de elfen uitermate gunstig zijn op de Noordelijke Poolcirkel. Het lijkt misschien kinderlijk, maar eenmaal in Rovaniemi, de hoofdstad van Lapland, aangekomen komt de legende tot leven en ademt alles om u heen ‘Kerstmis’, in welk seizoen dan ook. Toch is er nog veel meer te beleven, te zien, te voelen, te ruiken en te proeven in de meest Noordelijke grote stad van Finland.

Ruimte voor grote ideeën
Alle zintuigen worden geprikkeld en extreme sports zijn voor iedereen binnen handbereik; van sleeën met huskyhonden tot racen met sneeuwscooters over de bevroren rivier Ounasjoki. Ook de accommodaties zijn dusdanig luxueus ingericht dat gezelschappen in goed comfort kunnen overnachten, vergaderen, teambuilden of congressen kunnen bijwonen; er is genoeg ruimte voor grote ideeën! Saillant detail; in vele hotelkamers beschikt u over een eigen sauna. En last, but not least: Lapland lijkt misschien ver weg, maar het is dichterbij dan u denkt. Binnen vier uur staat u in de hoofdstad Rovaniemi op nog geen 10 minuten van het dichtstbijzijnde hotel verwijderd.

Bucketlist
Een once in a lifetime experience die iedereen op zijn ‘bucketlist’ moet hebben staan. Ik ben één van de zeer vereerde mensen die Lapland kan wegstrepen dankzij een perstrip van TMC en VisitFinland naar het ongerepte en avontuurlijke gebied, maar zal er zeker nog naar terugkeren. Dat verschijnsel wordt ook wel Lapland Koorts genoemd, en ik lijd eronder… Na het lezen van dit artikel begrijpt u waarom en ik ben er bijna zeker van dat u ook spoedig een incentive reis zult boeken naar dit wonderschone land waar realiteit en sprookjes hand in hand gaan in een decor van mystieke landschappen.

Lees het volledige verslag in de eerstvolgende uitgave van Events.

Proef alvast de sfeer en bekijk een aantal foto's op flickr.com »

Foto's: Barbara van Baarsel

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!