Back Back Nieuws

Beste congreshotel én beste designhotel van Europa in Istrië

30 november 2012
In minder dan een week tijd won hotel Lone in Rovinj (Istrië) twee belangrijke awards: voor Best Congress Hotel en voor Best Hotel Architecture Design.

Het beste vijfsterren congreshotel van Europa
Voor hotel Lone is het hoogseizoen op prijzengebied. Het prestigieuze vijfsterren hotel van Maistra won twee in de hotellerie zeer belangrijke awards.  Allereerst werd hotel Lone door International Hotel Awards uitgeroepen tot het beste vijfsterren congreshotel van Europa.
Beoordeeld werden onder meer de technische faciliteiten, de kwaliteit van de service en diverse speciale faciliteiten voor de MICE markt. De uitzonderlijk goede service en kwaliteit evenals het stijlvolle design en de originele architectuur van hotel Lone waren van doorslaggevende betekenis bij de toekenning van de award.

 

De laatste twee jaar heeft Maistra flink geïnvesteerd in de ontwikkeling van faciliteiten en aanbod op het gebied van congrestoerisme. De opening van hotel Lone voltooide het aanbod van het Cap Aureo congres center dat bestaat uit de hotels Lone, Monte Mulini, Eden en Park hotels, goed voor het accommoderen van 2000 congresgasten.

Best Hotel Architecture Design Award
Dat het bijzondere hotel een hoog ‘wow-effect’ heeft op de vaak verwende MICE-gasten, blijkt uit de toekenning van de Best Hotel Architecture Design Award bij de European Hotel Design Awards 2012 in de categorie ‘Nieuwbouw van het Jaar’. Dit is een prijs van de belangrijkste Britse gids voor hoteldesign, ontwikkeling en architectuur genaamd ‘Sleeper’.  De jury vond dat het gedurfde ontwerp uitstekend past in de wonderschone omgeving, voorziet in vele interessante en doordachte plekken en mooi speelt met licht en ruimte. Voor de jury was dit relatief jonge team van Kroatische designers en architecten, nog onervaren in hoteldesign, een overduidelijke winnaar. 

Allereerste vijfsterren designhotel van Kroatië
Lone opende in juni 2011 de deuren als allereerste vijfsterren designhotel van Kroatië. Het hotel beschikt over 248 ruime en uiterst stijlvol ingerichte kamers met zeezicht, waarvan 11 suites en een presidential suite van 129m2.  Lone heeft alles voor een perfect verblijf: twee gastronomische restaurants, seafood bar, kinderclub, nachtclub, spa- en wellnesscenter van 1700m2 en 10 multipurpose auditoria waarvan de grootste een capaciteit van 650 personen heeft. Het hele schiereiland Istrië, beschikt over vele unieke locaties voor MICE toerisme en vormt tezamen met het unieke design van hotel Lone het perfecte decor voor een verrassende MICE locatie.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!