Back Back Nieuws

Best Festival Act: nieuwe categorie European Border Breakers Awards

19 december 2014
Met ingang van 2015 wordt een nieuwe prijs aan de European Border Breakers Awards toegevoegd: EBBA Best Festival Act. Het gaat om een nieuwe categorie die naast de reeds bestaande European Border Breakers Awards, voor tien Europese acts met cross border succes, wordt uitgereikt. De eerste EBBA Best Festival Act wordt op woensdag 14 januari, tijdens de EBBA show in de Stadsschouwburg Groningen, gaat naar de Britse band Jungle.

EBBA Best Festival Act
De EBBA voor de Best Festival Act is een nieuwe prijs die is bedoeld voor de band of artiest die in het voorgaande jaar door de meeste festivals binnen het European Talent Exchange Programma (ETEP) het best werd gevonden. Binnen ETEP, een initiatief van Eurosonic Noorderslag, werken 90 festivals, waaronder Glastonbury, Exit, Sziget en Lowlands, en 24 Europese radiostations samen, met als doel de circulatie van festivalshows door Europese acts te bevorderen.

EBBA
De European Border Breakers Awards (EBBA) worden door de Europese Commissie uitgereikt aan tien Europese artiesten die succesvol zijn in het doorbreken van grenzen met hun eerste Europese release. De EBBA winnaars van 2014 zijn: Melanie De Biasio (België), MØ (Denemarken), Milky Chance (Duitsland), Indila (Frankrijk), Hozier (Ierland), The Common Linnets (Nederland), Todd Terje (Noorwegen), Klangkarussell (Oostenrijk), John Newman (Verenigd Koninkrijk) en Tove Lo (Zweden).

Foto: Artur Lazar

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!