Beperking als bron van inspiratie: De Grote Sencity Quarantaine ShowBeperking als bron van inspiratie: De Grote Sencity Quarantaine Show
Back Back Nieuws

Beperking als bron van inspiratie: De Grote Sencity Quarantaine Show

24 maart 2020

Programmamakers en artiesten slaan de handen ineen voor De Grote Sencity Quarantaine Show. Sencity Festival 2020​ is, net als alle andere festivals en evenementen in Nederland, geannuleerd als gevolg van het coronavirus. Hét wereldwijd bekende zintuigprikkelende festival verwachtte deze maand weer 1500 dove, slechthorende en horende bezoekers naar TivoliVredenburg in Utrecht te trekken. De organisatie is echter niet bij de pakken neer gaan zitten en heeft hun Possibilizing-filosofie ook nu toegepast: denken en handelen in mogelijkheden, in élke situatie. Op zaterdag 28 maart gaat om 15:00 uur ​De Grote Sencity Quarantaine Show ​live op ​Facebook​ en YouTube​.

Denken en handelen in mogelijkheden

Na even goed te hebben gebaald, is het team rond de tafel gegaan voor een brainstormsessie. Festivaldirecteur Bas Wierikx: ‘Juist nu is het belangrijk dat we aan de wereld laten zien dat denken en handelen in mogelijkheden tot mooie, creatieve initiatieven leidt én mensen verbindt.’ ​Sencity Festival is geïnspireerd op Dovencultuur en maakt normaliter o.a. muziekoptredens toegankelijk op diverse zintuigprikkelende manieren. Het team gooide alle componenten in de mixer en kwam gezamenlijk tot een nieuw concept. Het format van een typisch Amerikaanse late night show bleek uitermate geschikt voor de uitdaging waarmee de organisatie werd geconfronteerd. 

Beperking als bron van inspiratie

Wierikx: ​ ‘In ons multidisciplinaire programma staan altijd twee dingen centraal: de beperking als bron van inspiratie en ontmoeting tussen de bezoekers. Nu we fysieke afstand van elkaar moeten houden, hebben we een te gek idee bedacht om onze community samen te brengen.’ ​ Programmamakers slaan de handen ineen met artiesten en bezoekers om De Grote Sencity Quarantaine Show een succes te maken. Niemand minder dan schrijver en presentator Oscar Kocken (Lowlands Festival, Spijkers met Koppen, Zzzzzondag) is gestrikt als host voor de show. Bas de Meijer, GIAN, The Jerry Hormone Ego Trip, Moor Park, The Rockababes en Zep & Friends leveren muzikale bijdragen. 

Toegankelijkheid

Net als Sencity Festival is De Grote Sencity Quarantaine Show toegankelijk voor doven, slechthorenden en horenden. Het programma wordt gepresenteerd in gesproken Nederlands en vertaald door tolken Nederlandse Gebarentaal. Gezien de show live wordt uitgezonden, is er geen ondertiteling beschikbaar - deze wordt in het kader van toegankelijkheid later toegevoegd zodat iedereen de show kan terugkijken. 

Foto: Linsey Kuijpers

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!