Bepaal je koers voor 2024 met Meet in Friesland!Bepaal je koers voor 2024 met Meet in Friesland!
Back Back Eventcase

Bepaal je koers voor 2024 met Meet in Friesland!

20 december 2023

Voor dag en dauw op pad om deel te nemen aan het Locatiecongres in de Regio, editie Friesland? Voor 72 locatiehouders of medewerkers uit de zakelijke evenementen- en meetingbranche uit deze regio, was dit een no brainer. Natuurlijk schoven ze aan bij dat kakelverse netwerkontbijtje in de kas van het mooie Farsk in het Friese Britswert. Aan de hand van praktische kennisworkshops gingen ze aan de slag met de unique selling points van hun locatie of onderneming. Het eindresultaat? In één ochtend een marketing- & sales boost voor hun zakelijke locatie! Meet in Friesland en Friesland Convention Partners delen de gouden tips die langskwamen tijdens dit allereerste locatiecongres graag met je: sluit je jaar af met deze tips en maak van 2024 een topjaar!

Farsk, fris en vernieuwend in het Fries, is zo’n plek waar de inspiratie in de lucht lijkt te hangen. De rit erheen is prachtig en je kijkt je ogen uit als je de botanische schuur – compleet met koffiebar, zitjes en lange tafels voor grotere groepen – binnenstapt. De volledig omgetoverde eeuwenoude boerderij (waar ook nog een kas, een labyrint, yurt en winkeltje te vinden zijn) is daarmee de perfecte plek voor een congres waar inspireren het doel is. Deze locatietip moet je zéker opschrijven!

Friesland als unieke zakelijke bestemming

Even opladen kan nergens beter dan in Friesland, daar zijn Yvonne Hulleman van Meet in Friesland en Hendrina Zijlstra van Friesland Convention Partners van overtuigd. Het gevoel van ruimte en vrijheid willen ze graag delen met de rest van Nederland: hup, achter dat bureau vandaan en op naar Friesland. Met het unique selling point van deze prachtige provincie zit het wel snor, reden genoeg om ook de Friese locaties goed op te kaart te zetten! Hoe onderscheidt jouw locatie zich in de zakelijke markt? Wat maakt jouw locatie of onderneming nu zo bijzonder en hoe zet je dit slim in zodat destinatie en locatie elkaar versterken? Een van de mooiste opstekers van deze middag: Als je verschil maakt, dan maak je ruimte voor elkaar. Hieronder lees je dé drie tips voor een scherpe koers:

1.     Wat maakt mijn locatie uniek?

Wil je een scherp antwoord formuleren op de bovenstaande vraag, begin dan eens met het stapsgewijs formuleren van de kern, is het advies van Linda Kerkhoven van Linda op Locatie. Wat is de onderscheidende factor van jouw locatie? Van een prachtig hotel in het hartje van een historisch centrum tot een rondvaartbedrijf, elke onderneming heeft iets unieks. Zijn dat de spannende verhalen of de altijd versgebakken cake? De ene locatie heeft de USP’s al haarscherp voor ogen, de ander kan misschien nog net een stapje verdergaan, maar gaandeweg gaan er overal ogen glinsteren: dít is het!

2.     Social media? Zorg dat het écht is!

Zodra je alle unieke elementen van je locatie scherp hebt, willen je dit natuurlijk wereldkundig maken. Hoe zet je jouw zakelijke locatie goed in de markt? Social Media is alvast één manier. Gesneden koek voor de een, abracadabra voor de ander, maar met de praktische tips van social media expert, trainer en trendwatcher Kirsten Jassies kan iedereen aan de slag met het opzetten of verbeteren van hun eigen LinkedIn of Instagrampagina. Welke content past bij jouw locatie en hoe maak je die? Kirstens belangrijkste tip: het moet écht zijn. Laat mensen zien hoe het op jouw locatie is, neem ze mee. Een beetje het randje opzoeken? Doen! En? Heb je het Friese locatiecongres langs zien komen op de socials? Juist!  

3.     Stel de juiste vragen

Hoe zorg je er nu voor dat potentieel geïnteresseerde opdrachtgever niet meer om je heen kunnen? Vera de Haan illustreert het belang van een fijne eerste indruk en het creëren van een verkoopwens. Dé truc? Probeer er achter te komen met welk doel jouw potentiële opdrachtgever een evenement organiseert en hoe jij met jouw locatie het verschil kan maken. Benadruk je vervolgens jouw USP’s goed? Dan kunnen ze niet meer om je heen!

Aan de slag met jouw team in Friesland?

Netwerkenmogelijkheden, praktische tips om direct mee aan de slag te gaan en een nieuwe Friese locatie op het netvlies: het eerste locatiecongres in Friesland was een inspirerende snelkookpan. Meet in Friesland en Friesland Convention Partners organiseerden dit evenement voor Friese locaties, maar wil jij in 2024 ook aan de slag met jouw team en jouw doel? Meet in Friesland denkt graag met je mee!

Tekst: Mahlee Plekker

Foto's: Emily van de Leur

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!