Back Back Nieuws

Benefietdiner in Fort St. Gertrudis

11 februari 2014
Zeven burgemeesters en de Commissaris van de Koning van Noord-Brabant kookten afgelopen zaterdag 8 februari een compleet menu voor het goede doel. Ruim tweehonderd mensen steunden de strijd tegen de spierziekte ALS door te genieten van een diner op de locatie van Arjan van Dijk, Fort St. Gertrudis.

Rotary Club Geertruidenberg organiseerde dit jaar ‘ALS burgemeesters koken’, hiervoor doken zeven burgemeesters en een Commissaris van de Koning de keuken in. Met een beetje hulp van acht chefs bereidden zij een achtgangenmenu. Zowel bedrijven als particulieren konden genieten van het menu door een achtpersoonstafel te ‘kopen’. De opbrengst van de verkoop van deze tafels, gaat direct naar het goede doel. Het initiatief van Gert de Kok, burgemeester van Drimmelen en lid van Rotary Club Geertruidenberg, was binnen de kortste keren uitverkocht.

ALS
ALS, Amyotrofische Laterale Sclerose, is een zenuw-/ spierziekte die de zenuwcellen aantast die de spieren aansturen. Doordat de motorische zenuwcellen in het ruggenmerg en het onderste deel van de hersenen afsterven, functioneren de spieren onvoldoende. Geleidelijk worden steeds meer spieren aangetast, behalve de hartspier. Hoewel de hartspier bespaard wordt, is de gemiddelde levensverwachting van een ALS-patiënt slechts drie tot vijf jaar, dit komt doordat de ademhalingsspieren vaak uitvallen. De oorzaak van deze verschrikkelijke ziekte is helaas nog steeds onbekend, daarom is er voor de strijd ertegen nog altijd veel geld nodig.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!