Ben Tiggelaar interviewt Barack ObamaBen Tiggelaar interviewt Barack Obama
Back Back Nieuws

Ben Tiggelaar interviewt Barack Obama

23 augustus 2018

Ben Tiggelaar, bestsellerauteur, gedragswetenschapper en NRC-columnist interviewt Barack Obama tijdens Forward Thinking Leadership. Het seminar dat 28 september 2018 in AFAS Live plaatsvindt staat helemaal in het teken van vernieuwend leiderschap. Ondernemers en leidinggevenden leren alles over slimmer leiderschap in een snel veranderende wereld. Behalve Obama delen ook Steven van Belleghem, Daniel Shapiro en Marshall Goldsmith hun leiderschapskennis.

'Het is een enorme eer dat ik Obama mag interviewen. Hij is voor tientallen miljoenen mensen echt een bron van inspiratie', zegt Tiggelaar. 'Hij was president tijdens het dieptepunt van de economische crisis, maar kreeg het met zijn team toch voor elkaar om een nieuwe, lange periode van groei te realiseren. En persoonlijk spreekt mij zijn nieuwe streven enorm aan, om met de Obama Foundation positief leiderschap te ontwikkelen op alle niveaus in samenlevingen en organisaties. Wat ik graag van hem zou willen leren: hoe neem je als leider mensen mee, juist als je voor grote uitdagingen staat? En ook: hoe blijf je in jezelf geloven en in je missie als je zoveel tegenwerking krijgt? Het is mijn doel om in een uur tijd te zorgen dat we, als gewone ondernemers en leidinggevenden, zoveel mogelijk van hem kunnen leren'.

Expertise en interviewskills

In nauw overleg met het team van Obama is de keuze op Ben Tiggelaar gevallen. 'Omdat dit een inhoudelijk seminar is, moet de moderator beschikken over een combinatie van inhoudelijke expertise en interviewskills. De moderator moet zelf veel kennis hebben over leiderschap en verandering. We hebben een shortlist aan kandidaten ingestuurd en daar is Ben Tiggelaar uit verkozen', zegt Hans Janssen, directeur van DenkProducties. 'We zijn erg blij met een inhoudelijk sterke interviewer als Tiggelaar', vult Bas van der Veldt, CEO van AFAS Software, aan. 'Tiggelaar weet wat er écht speelt in de hoofden van de deelnemers en kan Obama daarmee goed bevragen.'

Andere sprekers

Behalve Obama spreken nog meer dan tien andere experts op het seminar. Het programma is opgedeeld in drie blokken rond de titel van het programma:
1. 'Forward' gaat over de diepe impact van technologische innovaties op alle facetten van een organisatie. Sprekers zijn onder meer Steven van Belleghem, bestsellerauteur en adjunct-professor aan de Vlerick Business School.
2. 'Thinking' gaat over denkstrategieën voor het omgaan met verandering en complexiteit. Sprekers zijn onder meer Harvard-professor Daniel Shapiro, de drijvende kracht achter het wereldberoemde onderhandelinstituut van de Harvard Business School.
3. 'Leadership' gaat over de rol die leiders moeten pakken in een snel veranderende wereld. Behalve president Obama spreekt in dit blok ook Marshall Goldsmith, volgens kenners de beste leiderschapscoach ter wereld.

Over AFAS Software

AFAS Software inspireert beter ondernemen. Het Nederlandse familiebedrijf ontwikkelt al ruim twintig jaar innovatieve softwareproducten en neemt daarbij zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid. Door de flexibele software volledig af te stemmen op specifieke situaties, ondersteunt AFAS bedrijven en organisaties in alle branches. Hiermee krijgen klanten een compleet inzicht in alle bedrijfsprocessen en hebben zij het vermogen om mee te bewegen met de markt.

Over DenkProducties

DenkProducties is de specialist in spraakmakende managementseminars. Al meer dan vijftien jaar maakt DenkProducties programma’s over leiderschap, beïnvloeding en persoonlijke productiviteit die zowel inhoudelijk als qua vorm boven het maaiveld uitsteken. Onder het motto 'Opleiden hoeft geen pijn te doen!' werkt DenkProducties compromisloos met de beste docenten uit binnen- en buitenland, waarbij zij zorgt voor een productionele omlijsting vol beleving.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!