Belgische overheid en evenementensector lanceren Covid Event Risk ModelBelgische overheid en evenementensector lanceren Covid Event Risk Model
Back Back Nieuws

Belgische overheid en evenementensector lanceren Covid Event Risk Model

13 juli 2020

Serveer je alcohol, zitten of staan de bezoekers? Moeten bezoekers zich vooraf registreren? Het zijn een aantal vragen die organisatoren van publieke evenementen met meer dan 200 personen vanaf begin juli in België moeten beantwoorden op de website www.CovidEventRiskModel.be. Er zijn in totaal 20 parameters om rekening mee te houden. De evenementensector was zelf de stuwende kracht achter deze online tool

Parameters

Hans Perquy van De Alliantie van Belgische Event Federaties licht de parameters toe. Zo gaan ze voor het voorkomen van wachtrijen door gasten niet allemaal tegelijk uit te nodigen, wordt er extra nagedacht over het organiseren van de bar en het sanitair en zijn er looplijnen zodat er geen kruisingen zijn.

Groen licht

Al die zaken geven punten, als je de volledige lijst hebt ingevuld, krijgt je evenement een kleurcode. Hoe meer punten je verzamelt, hoe veiliger je event. Binnen de tool krijg je gelijk zicht of het een evenement met een groen, oranje of rood kleurlabel is. Een groen label wil zeggen dat jouw evenement op dat moment in de epidemie – want dat is dynamisch – voldoende COVID-veilig is. Als je groen licht gekregen hebt, kun je toestemming aanvragen bij de lokale overheid.

Helaas geldt deze online tool niet voor de hele branche. Organisatoren van beurzen hebben nog geen perspectief in België.

Bron: Kanaal Z.be 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!