Back Back Nieuws

Belgische eventplanners op ontdekkingsreis in Amersfoort

24 augustus 2015
Meer dan 30 Belgische meeting- en eventplanners hebben 21 en 22 augustus de stad en regio Amersfoort bezocht om locaties te bekijken en kennis te maken met ondernemers. De gasten werden ontvangen op de zonnige binnenplaats van de Observant door wethouder Yvonne Kemmerling en aanwezige ondernemers. Het evenement was een resultaat van een samenwerking tussen Citymarketing Regio Amersfoort, JvN Congres Management en the Contact Factory.

‘Ik ben ontzettend blij dat Amersfoort al op de 5e plek van het zakelijk toerisme staat en dat onze zuiderburen dit nu ook mogen ontdekken. Ik hoop dat we deze belangrijke groep in de toekomst vaker tegenkomen in regio Amersfoort. Ook natuurlijk vanwege de gezamenlijke geschiedenis’, aldus de wethouder.

Gedurende twee dagen gingen de Belgische gasten op ontdekkingsreis langs verschillende locaties en bijzondere plekken in de regio, waaronder de Flint, Mariënhof, Kontakt der Kontinenten, Paleis Soestdijk, het Belgenmonument en de Rijtuigenloods. Daarnaast was er voor hen de gelegenheid om kennis te maken met ondernemers uit regio Amersfoort. De gasten brachten de nacht door in NH Amersfoort, Van der Valk A1 Amersfoort en Leerhotel Het Klooster.

Belgische zakelijke markt
Eerder dit jaar werd Amersfoort al aanbevolen door een professionele eventplanner uit Nederland: ‘Amersfoort is zeker de moeite waard. Ik zou onze zuiderburen vooral willen aanmoedigen om de stad eens te bezoeken. Alle faciliteiten zoals locaties en hotelkamers zijn aanwezig voor events tot ongeveer 1.500 personen. Doordat ondernemers zo goed met elkaar samenwerken, weet de eventplanner altijd dat hij/zij in een warm bad terecht komt. En het mooie is ook nog eens dat de stad dichterbij de grens is dan menigeen denkt. Zo is het slechts 1,5 uur rijden vanaf Antwerpen.’

Foto: Laura Hoekstra

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!