Belangrijkste trends vergader- en evenementensectorBelangrijkste trends vergader- en evenementensector
Back Back Nieuws

Belangrijkste trends vergader- en evenementensector

25 oktober 2023

Uit een nieuw rapport van Accor blijkt dat het nodig is om te focussen op balans en saamhorigheid als de wereldwijde meeting- en evenementensector zich blijft herstellen en de strategische groei blijft stimuleren voor 2024 en daarna. Het rapport ‘Meeting Expectations: The Future of Meetings & Events’ gaat in op de transformatie die de M&E-sector de afgelopen jaren heeft ondergaan en onderzoekt de fundamentele verschuivingen die van invloed zijn op de sector terwijl deze zich blijft ontwikkelen en herstellen.

‘Het mondiale zakelijke landschap ondergaat een diepgaande transformatie. De manier waarop we leven, werken en met elkaar omgaan heeft de afgelopen jaren een nieuwe vorm gekregen en de rimpeleffecten van deze veranderingen hebben nieuwe kansen gecreëerd in de meetings- en evenementenbranche’, zegt Sophie Hulgard, Chief Sales Officer bij Accor. ‘De pandemie was een bepalend moment voor de branche. We kwamen terecht in een wereld van virtuele bijeenkomsten en persoonlijke evenementen kwamen tot stilstand. Toch hebben we ons aangepast en ontwikkeld. Die evolutie gaat vandaag verder en de rode draad die alle trends die we voorspellen met elkaar verbindt, is de menselijke connectie. Vandaag gaat het meer dan ooit over de menselijke behoefte om elkaar te ontmoeten, te delen en te gedijen.’

Nieuwe uitdagingen en kansen

Na de pandemie bestond de vrees dat de evenementenbranche moeite zou hebben om zijn publiek terug te winnen. Vandaag de dag is dat publiek grotendeels teruggekeerd en de verwachting is dat het in de komende jaren tot ver voorbij de piek van 2019 zal stijgen. Dit is geweldig nieuws voor de sector, maar het brengt ook nieuwe uitdagingen en kansen met zich mee die de manier veranderen waarop evenementen worden geboekt, gepland en uitgevoerd.

Toename van uitgaven wordt verwacht

De onderzoeksgegevens van Accor's Meetings & Events Industry Forecast versterken dit voorspelde groeitraject. 78% van de respondenten zei dat hun uitgaven of die van hun klanten sinds 2022 waren gestegen, waarbij 36% zei dat het met meer dan 25% was gestegen. Kijken we naar 2024, dan zal de groei naar verwachting doorzetten: 80% van de ondervraagde experts verwacht een toename van de uitgaven in 2024, waarbij 30% zegt dat deze met meer dan 25% zullen stijgen. Volgens het onderzoek van Accor wordt een aanhoudende groei voorspeld voor alle soorten bijeenkomsten en evenementen in 2024.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!