Back Back Nieuws

Beau van Erven Dorens neemt duik in ijskoude Hudson River voor ALS

26 maart 2015
New Yorkers werden afgelopen week getrakteerd op een voorproefje van de eerste editie van de New Amsterdam City Swim toen Beau van Erven Dorens in de nu nog ijskoude Hudson River sprong. De duik maakte Beau in zijn nieuwe rol als ambassadeur voor de kick off van de New Amsterdam City Swim die op 21 juni 2015 zal plaatsvinden in New York.

Hellespont Swimmers
Deze swim is de start van de internationale roll-out van de inmiddels in Nederland zeer bekende en succesvolle Amsterdam City Swim, het zwem evenement in de grachten van Amsterdam. De oorsprong hiervan is te vinden bij 14 vrienden, de ‘Hellespont Swimmers’, die op 30 augustus 2011 de Hellespont (Turkije) over zwommen voor hun gezamenlijke vriend Weert Jan Weerts, die aan ALS leed. Geïnspireerd door de vele positieve aanmoedigingen, donaties en vooral door het contact met Weert Jan zelf, besloten de vrienden hun actie uit te bouwen. 9 september 2012 organiseerden 5 van de 14 mannen, die intussen samen de stichting Amsterdam City Swim vormen, samen met Sportmarketingbureau House of Sports de Amsterdam City Swim.

ALS research
Ruim 1.100 zwemmers sprongen dat jaar in het diepe voor ALS en trotseerden de Amsterdamse Amstel en grachten om vervolgens gezamenlijk ruim € 740.000 op te halen voor de stichting ALS. Een jaar later werden deze aantallen meer dan verdubbeld. Met ruim 2.000 zwemmers in de gracht kwam de opbrengst voor Stichting ALS Nederland op ruim € 1,7 miljoen. In 2014 zwommen de ruim 2.000 enthousiaste zwemmers en voor het eerst ook 200 kinderen met begeleiders € 2,2 miljoen euro bijeen voor ALS research. Nu is het tijd om deze swim wereldwijd uit te rollen en er is uiteraard geen betere locatie om hiermee te beginnen dan New Amsterdam, New York.

New York
21 juni 2015, Global ALS Day en Vaderdag, wordt de New Amsterdam City Swim georganiseerd in de Hudson River. De swim, ongeveer 1 mijl lang (1.6km) zal starten op Pier 45 (Christopher street) in Greenwich Village en finishen op Pier 26 (N Moore Street) in Tribeca. Alle opbrengsten gaan naar Project MinE. Project MinE onderzoekt en analyseert op grote schaal DNA om zo de genetische verschillen die te maken hebben met het ontstaan van ALS te achterhalen. Deze gegevens zijn alleen te vinden door grote aantallen DNA profielen te onderzoeken. Dit soort onderzoek is erg kostbaar.

Fotocredits: NACS

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!