BEAM loopt voorop in duurzame evenementen-organisatie BEAM loopt voorop in duurzame evenementen-organisatie
Back Back Nieuws

BEAM loopt voorop in duurzame evenementen-organisatie

16 juni 2023

BEAM, het bedrijf dat vijf iconische evenementenlocaties in Bordeaux (Zuidwest-Frankrijk en hoofdstad van de regio Nouvelle-Aquitaine) uitbaat, heeft belangrijke stappen gezet in de richting van een duurzamere organisatie van evenementen. BEAM heeft zijn energiebeheer geoptimaliseerd, de milieu-impact van zijn activiteiten verminderd en de ISO 20121-certificering behaald.

Energieverbruik optimaliseren

Een van de belangrijkste wapenfeiten van BEAM is het optimaliseren van het energieverbruik tijdens evenementen. Het bedrijf gebruikt 100% groene stroom, elektriciteit uit hernieuwbare energiebronnen. Ze werken ook dagelijks aan het verminderen van het energieverbruik door verschillende maatregelen te nemen om de belangrijkste bronnen van het stroomverbruik aan te pakken, zoals de verwarming, de koeling en de verlichting op de verschillende locaties. De parkeerplaats van het Parc des Expositions is uitgerust met 60.000 zonnepanelen, wat gelijk staat aan een zonnepark van 20 hectare. Deze opzet genereert schone en hernieuwbare energie, en levert dezelfde hoeveelheid energie die op jaarbasis door 3.000 huishoudens wordt verbruikt.

Afval verminderen

BEAM zet zich ook in om de afvalproductie tijdens evenementen te verminderen en afval een tweede leven te geven. Het bedrijf bereikte in 2022 een recyclingpercentage van 93%. Om dit doel te bereiken werken ze samen met recyclingexperts Groupe Péna en Groupe Brangeon, en met de leverancier van schoonmaakdiensten voor evenementen, GSF.

Een meer verantwoorde organisatie van evenementen

BEAM heeft in 2022 de ISO 20121-certificering behaald. Deze internationale norm voor een meer verantwoorde organisatie van evenementen erkent de inspanningen van alle teams die bij het bedrijf werken. Deze teams streven er dagelijks naar om meer verantwoorde evenementen te organiseren. De driejarige certificering wordt uitgegeven door de Franse normalisatie-instelling AFNOR, en heeft betrekking op de twee activiteiten van BEAM: het organiseren van evenementen en het beheer van locaties.

De stad Bordeaux wijst de weg naar een duurzame bestemming

Bordeaux zet zich, samen met de belangrijkste belanghebbenden in de toerisme- en evenementenindustrie van de stad, ook sterk in voor het behoud van het milieu. Duurzaamheid is diep verankerd in elk aspect van de toeristische infrastructuur van de stad, inclusief vervoer, accommodatie en vrijetijdsbesteding.

Zowel BEAM als de stad Bordeaux zijn vastbesloten om hun inspanningen voort te zetten om een verantwoordelijke evenementenorganisator en stad te zijn. Ze werken aan het behalen van nog meer succes in de toekomst.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!