Back Back Nieuws

BCD Travel betrokken bij Eurovisiesongfestival

10 mei 2011
Voor het Eurovisiesongfestival op 14 mei in Düsseldorf zijn officieel meer dan 2.000 hotelkamers nodig voor 43 publieke omroepen. Het full-service evenementenbureau van BCD Travel, marktleider in zakenreismanagement in de Benelux, kreeg van de verantwoordelijke televisieomroep de opdracht om het totaal aantal kamers te reserveren.

 

Reserveringsbehoeften

Sinds de herfst van 2010 is een team van vijf mensen, met projectleidster Tanja Trzeciak bij BCD Travel Groups, met deze moeilijke opdracht bezig. De verschillende reserveringsbehoeften van de 43 delegaties, de productieteams, de persmensen en geaccrediteerde fans vormen daarin een bijzondere uitdaging.

 

Online reserveringsplatform

Om aan alle eisen te voldoen, ontwikkelde BCD Travel Groups een groot online reserveringsplatform, welke continu aangepast kon worden aan de specifieke wensen van de klant. ‘Na het maken van de belangrijkste reserveringen zijn we op dit moment bezig met speciale wensen, aanpassingen, extra reserveringen en de facturatie’, verduidelijkt Tanja Trzeciak.

 

Grote uitdaging

‘Daarbij stoten we niet alleen op taalkundige of culturele verschillen. Ook de fiscale en juridische aspecten maken van dit project een grote uitdaging. Tenslotte gaat het om contract- en afrekenmodellen voor 43 publieke televisieomroepen uit heel Europa.’ De vlotte samenwerking van alle betrokkenen bij BCD Travel, de verantwoordelijke televisieomroep NDR en de hotels in Düsseldorf maken van dit project nu al een succes.

 

Professionele uitvoering

‘Voor ons, als gastheer van het Eurovisiesongfestival 2011, was het uitermate belangrijk dat de hotelreserveringen en kamerbezetting voor alle gasten absoluut professioneel uitgevoerd werden’, vertelt Ralf Quibeldey, Executive Producer Event bij NDR. ‘BCD Travel Groups heeft ons daar met veel betrokkenheid in bijgestaan.’

 

Eurovisiesongfestival 2011

Ter plaatse zijn ook drie medewerkers van BCD Travel Groups aanwezig om alle vragen te beantwoorden en waar nodig hulp te bieden. Het Eurovisiesongfestival vindt in 2011 voor de derde keer in Duitsland plaats, na 1957 en 1983. Voor de finale in Düsseldorf op 14 mei 2011 worden 35.000 toeschouwers verwacht.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!