Bataviawerf Opstapdagen vandaag van startBataviawerf Opstapdagen vandaag van start
Back Back Nieuws

Bataviawerf Opstapdagen vandaag van start

12 juli 2017

Na 4 succesvolle zomers vind vanaf vandaag tot en met zondag 27 augustus de 5e editie van de Bataviawerf Opstapdagen plaats. Doe een stap terug in de tijd naar de Gouden Eeuw en combineer een bezoek aan de Bataviawerf met een zeiltocht op zeilschip Bounty.

Op de Bataviawerf worden bezoekers meegenomen door de wereld van de 17de eeuwse houten scheepsbouw. Enthousiaste gidsen leiden jong en oud via de ambachtelijke werkplaatsen naar de reconstructie van VOC-schip Batavia waar al struinend over de dekken, het zeemansbestaan tot leven komt.

Zeilschip Bounty

Voor of na een bezoek aan de werf zijn bezoekers van harte welkom aan boord van brigantijn Bounty, waar de ervaren crew gereed staat om de passagiers een authentieke zeilbelevenis te bieden. Dit schip met haar 9 zeilen (405m2 zeiloppervlak) en 114 lijnen is uniek op de Nederlandse binnenwateren. Ervaar zelf op comfortabele wijze dit onvergetelijke dagje uit. Zowel kinderen als volwassenen mogen helpen met het zetten van de zeilen of als een heuse kapitein de koers bepalen, tijdens deze twee uur durende zeiltocht over de voormalige Zuiderzee. Speciaal voor de kleine ‘piraatjes’ heeft de crew bandana’s om het echte ‘zeemansgevoel’ naar boven te halen.

Info

De Bataviawerf Opstapdagen vinden plaats op woensdag tot en met zondag in de periode van 12 juli tot en met 27 augustus 2017, met twee afvaarten per dag om 11 uur en om 14 uur. Tickets kunnen vooraf gereserveerd worden of op de dag zelf gekocht worden bij de entree van de Bataviawerf. De zeiltocht is ook zonder werfbezoek te reserveren. Voor prijzen, data en tijden kijk op bataviawerf.nl of zeilschipbounty.nl.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!