Back Back Nieuws

Bartender cocktailbar Door 74 plaatst zich voor Global Finals DIAGEO WORLD CLASS in Miami

20 mei 2016
Na een spectaculaire finale in het W Hotel in Amsterdam, is Kevin Kroon van cocktailbar Door 74 verkozen tot DIAGEO WORLD CLASS™ Dutch Bartender of the Year 2016. Naast deze felbegeerde titel, die gepaard gaat met media aandacht en intensieve begeleiding in zijn bartending carrière vanuit Diageo, mag Kevin zich nu ook voegen bij de World Class Family én reist hij eind september af naar Miami, Florida om deel te nemen aan de wereldwijde finale. Tijdens deze Global Finals zal hij het opnemen tegen meer dan 50 bartenders over de hele wereld.

Ook dit jaar trokken de 11 finalisten uit het hele land weer alles uit de kast om zich door de bloedstollende challenges heen te slaan. In deze voorrondes werden de bartenders getest op techniek, presentatie, snelheid, creativiteit, smaak en balans. De finaledag bestond uit drie voorrondes: de Liquid Mastery, waarin de kennis over Diageo's Reserve Brands in 50 vragen werd getoetst, de Thinking Drinker challenge waarin de bartenders drie cocktails blind moesten proeven en identificeren en tot slot The Sensorium Castle, waarvoor de deelnemers hun ‘signature' cocktail presenteerden met Schotse whisky als basis ingrediënt. Hierbij lieten de bartenders zich inspireren door de rijke geschiedenis en het Schotse erfgoed, zoals de kastelen die symbool staan voor dit prachtige land.

De Global Finals 
De DIAGEO WORLD CLASS™ Global Finals vinden 26 tot 29 september plaats in Miami, Florida. In deze week komen de beste bartenders ter wereld samen om te strijden om de internationale titel WORLD CLASS™ Bartender of the Year. Wie volgt Japanner Michito Kaneko op als beste bartender van de wereld?

Fotografie: Ming Chao

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!