Barbara Hannigan en LUDWIG in Het ConcertgebouwBarbara Hannigan en LUDWIG in Het Concertgebouw
Back Back Nieuws

Barbara Hannigan en LUDWIG in Het Concertgebouw

30 november 2017

Canadese sopraan Barbara Hannigan zingt én dirigeert persoonlijk muziekproject welke maandag 4 december van start gaat in Het Koninklijk Concertgebouw. Het betreft een Europees concerttournee van sopraan en dirigent Barbara Hannigan en muziekcollectief LUDWIG

Crazy Girl Crazy

Titel van het tournee is Crazy Girl Crazy, ontleend aan George Gershwins musical Girl Crazy uit 1930. Hannigan liet van dit werk een nieuwe suite maken die zij zelf zingt én dirigeert. Ook te horen is de suiteversie van een van Hannigans grootste operavertolkingen: Alban Bergs Lulu.

Over Barbara Hannigan


De internationaal gevierde sopraan Barbara Hannigan breidde enkele jaren geleden haar loopbaan als zangeres uit met een zeer succesvol debuut als dirigent. Het bracht de Canadese in 2014, samen met ensemble LUDWIG, naar de Grote Zaal van Het Concertgebouw. Het programma dat zij presenteerden werd prompt onderscheiden met de Ovatie 2014 voor het beste concertprogramma van dat jaar. 

Samenwerking


De samenwerking tussen Barbara Hannigan en ensemble LUDWIG is een hechte, waarbij zangeres/dirigent en musici samen deel uitmaken van het collectief.  Het ensemble, dat graag ongebaande muzikale paden bewandelt, manifesteert zich bij optredens in diverse samenstellingen: van klein ensemble tot groot orkest met koor.

Neem voor meer informatie een kijkje op de website.

Fotocredits: Elmer de Haas

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!