Back2Live Dance Event een succesBack2Live Dance Event een succes
Back Back Nieuws

Back2Live Dance Event een succes

08 maart 2021

Zaterdag 6 maart vond het Back to Live Dance Event plaats in Ziggo Dome. Georganiseerd door Fieldlab Evenementen, gaf het evenement toegang aan 1.300. Programmamanager Pieter Lubberts vindt het dance event goed geslaagd.

Vlotte uitverkoop

Alle 1.300 beschikbare plekken waren binnen een recordtijd van 20 minuten uitverkocht. Net als bij de vorige Fieldlab Testevenementen waren de bezoekers verplicht vooraf een PCR-test te doen met de negatieve test toegang te krijgen.

Goed gedrag

Het festival vond afgelopen weekend plaats van 15:00 tot 19:00. Vier uur lang stonden mensen dicht op elkaar te dansen en te drinken. Mondkapjesgebruik verschilde per bubbel, alleen de kleine bubbel van vijftig man mocht het masker af. De rest moest het verplicht ophouden. Maar al snel hadden veel mensen het mondkapje afgedaan met het onderlinge motto: ‘We zijn toch allemaal getest?’.

Pieter Lubberts, programmamanager Fieldlab Testevenementen, begrijpt de acties wel: We hebben mensen die instructies gegeven, maar ook gevraagd om zich te gedragen zoals ze normaal ook zouden doen op een evenement zoals dit. En ik kan me voorstellen dat je liever niet blijft zitten bij een dance-event.’

‘Dit is wat wij nodig hebben’

Twee blije eventbezoekers delen hun mening over het dansfestival. Kim Huugsma vertelt: ‘Het is fijn om weer zo samen te zijn. Het is bijna prettig dat mensen bier over me heen morsen. Ik spreek mensen die ik niet ken, ik heb zelfs al bijna nieuwe vrienden gemaakt. Vooral dat heb ik gemist.’

‘Dit is echt mooier dan vorige week in theater. Wat een energie van al die mensen samen. Ik ben positief en we kijken vooruit, dit is wat we nodig hebben. Niet Back to Live, maar back to normaal,’ aldus Sikko Cazemier.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!