Avolta schenkt 1,5 miljard liter schoon drinkwater Avolta schenkt 1,5 miljard liter schoon drinkwater
Back Back Nieuws

Avolta schenkt 1,5 miljard liter schoon drinkwater

25 maart 2024

Dit jaar markeert een belangrijke Wereldwaterdag voor Avolta AG (SIX: AVOL), terwijl ze zich voorbereiden op de viering van het 10-jarig jubileum van hun samenwerking met de Nederlandse Made Blue Foundation. Het initiatief begon in de zomer van 2014, met als doel om  gemeenschappen toegang te geven tot schoon drinkwater, door een donatie te doen voor elke drankje die werd verkocht op Amsterdam Airport Schiphol.

Schaarste en vervuiling

Ondanks dat toegang tot schoon drinkwater sinds 2010 een mensenrecht is, kampt één op de tien mensen wereldwijd met waterschaarste. Het kost hen dagelijks kostbare tijd om water te vinden. Bovendien sterven jaarlijks 485.000 mensen door watervervuiling en slechte sanitaire voorzieningen. Avolta zet zich in om deze problematiek aan te pakken. Tot nu toe heeft Avolta via haar partnerschap met Made Blue Foundation meer dan 1,5 miljard liter water gedoneerd aan projecten in ontwikkelingslanden, waardoor toegang tot schoon drinkwater wordt verleend. Projecten omvatten onder meer het opzetten van een nieuw waternetwerk in Vietnam, het leveren van waterpompen aan tien afgelegen dorpen in India en het opzetten van water en sanitaire voorzieningen op scholen in Ethiopië.

Onvermoeibare inzet 

Walter Seib, CEO Noord-, Midden- en Oost-Europa van Avolta: ‘We zijn dankbaar voor onze langdurige samenwerking met Made Blue. De afgelopen tien jaar heeft Made Blue onvermoeibaar ingezet om de toegang tot schoon water te verbeteren in gebieden waar dit het hardst nodig is. Als bedrijf met een mondiale voetafdruk voelen wij de plicht om de gemeenschappen om ons heen te ondersteunen. Met trots kunnen we mededelen dat dankzij onze donaties 21.356 mensen de afgelopen tien jaar toegang hebben gekregen tot schoon water.’

Frank van der Tang, medeoprichter van Made Blue Foundation: ‘Avolta was één van de eerste ambassadeurs na de oprichting van de Made Blue Foundation en heeft dit op verschillende manieren op Schiphol tot uiting gebracht. Dat was mede de basis van ons succes en daar zijn we ze heel dankbaar voor!’

Meer lokale betrokkenheid

De samenwerking tussen Avolta en Made Blue sluit aan bij de onlangs gelanceerde ESG-strategie van Avolta, die gericht is op betrokkenheid bij lokale gemeenschappen en respect voor onze planeet. Het initiatief ondersteunt concreet bij aan de ontwikkeling van gemeenschappen door het aanbieden van schoon water en sanitaire voorzieningen, terwijl tegelijkertijd de afvalproductie wordt verminderd.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!