AVEX - Content is KingAVEX - Content is King
Back Back Achter de schermen

AVEX - Content is King

08 februari 2018

Met meer dan 25 jaar ervaring is AVEX een bekende speler binnen de eventbranche. Dit bedrijf heeft de missie om klanten in een bedrijfsmatige omgeving te helpen effectiever te communiceren door het inzetten van audiovisuele oplossingen. Een belangrijk middel hierbij is ‘content creation’.

De afdeling content creation bestaat al langer binnen AVEX. ‘De laatste tijd merken we een toename in populariteit van die afdeling en zijn we daarom flink uitgebreid’, vertelt Daan van Iperen, Coördinator accountmanager verhuur. Het idee achter content creation is simpel: bij evenementen draait het steeds vaker om de boodschap die naar buiten gebracht moet worden. Deze afdeling richt zich volledig op de inhoud van die boodschap, in plaats van het type evenement zoals een vergadering of groot feest. Zodra de content helder is wordt de juiste techniek gezocht om deze te ondersteunen. ‘We kunnen niet alleen meedenken over de inhoud en met creatieve ideeën aankomen maar kunnen deze ook helemaal ontwikkelen en van begin tot eind uitvoeren’, vertelt Daan van Iperen.

Van begin tot eind

De accountmanagers van AVEX vinden het erg belangrijk om met de eindklant om tafel te gaan. Zij fungeren als technisch begeleider in het hele voorbereidingstraject en kunnen alle betrokken partijen van advies voorzien; ‘natuurlijk gaat het voor ons om de technische invulling, maar het naar buiten brengen van de boodschap hangt van veel facetten af, daarom is het altijd goed dit in samenspraak te doen’.

Daan van Iperen: ‘het in huis hebben van een afdeling content creation biedt een meerwaarde voor ons one-stop-shop principe. Het is voor klanten fijn om een contactpersoon te hebben die het totaalpakket aan techniek regelt. Dit blijkt uit de sterke stijging van de combinatie verhuur en content creation’. Binnen AVEX wordt snel geschakeld en meegedacht over de mogelijkheden binnen de budgetten. ‘Zo hebben we recent iets heel eenvoudigs maar doeltreffends gedaan; een grote LED display  in portrait voor een plenaire setting in de zaal geplaatst. Dit in plaats van landscape, wat met een klein detail zorgt voor een compleet andere beleving’.

Digitale wereld

Maar denk bijvoorbeeld ook eens aan een digitaal 4K decor, een hologramprojectie of videomapping Zo gebruikte AVEX bij een event in de Amsterdam Arena meerdere grootbeeldprojecties als presentatiedecor. ‘Ook zien we een stijging in de productie van infographics, omdat daarmee kort en bondig een verhaal visueel wordt verteld. Zo’n geanimeerde presentatie heeft een grote aantrekkingskracht omdat je meer met bewegende beelden communiceert,’ vertelt Daan enthousiast.

‘Met ons 3D visualisatieprogramma kunnen we voor de klant een beeld schetsen hoe de setting van hun evenement eruit komt te zien. Niet alleen de stoelplaatsing maar de totale beleving van beeld en licht.’. Zo is bij AVEX niet alleen de content King, maar ook de klant…

Door > Arianne Streefkerk

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!