Back Back Nieuws

ATPI spreekt zorgen uit over Air France-KLM

09 oktober 2015
De internationale reisonderneming ATPI, een grote zakenreis- en eventorganisatie in ons land, maakt zich zorgen over de turbulente ontwikkelingen rond luchtvaartmaatschappij Air France-KLM.

‘De KLM is als onlosmakelijk deel van Air France nog steeds een groot nationaal goed. Economisch is de luchtvaartmaatschappij als spil van een wereldwijd netwerk op Schiphol van grote betekenis voor onze economie’, vertelt Divisional Managing Director van ATPI Nederland en België Willem Starink tijdens het congres van branche-organisatie ANVR in Abu Dhabi.

Hij onderstreept dat behoud van het KLM-netwerk onmisbaar is voor zakenreizigers, zowel inkomend als uit ons eigen land. ‘De berichten over het schrappen van verbindingen, wat nu al bij Air France is aangekondigd, is de reden voor grote zorgen.’

Sombere situatie
De sombere financiële situatie bij Air France in samenhang met de heftige concurrentie van onder meer de groeiende prijsvechters, kan alleen worden afgewend met de noodzakelijke kostenbesparingen in goed overleg met de vakbonden. ‘De deze week aan het licht gekomen arbeidsonrust onder Air France personeel is wat dat betreft extra reden voor zorgen’, aldus ATPI topman Willem Starink.

Hij besluit: ‘De passagiers dienen met aanpassingen van het vliegproduct te worden gespaard. In sommige gevallen moeten product en service worden verbeterd om weerwoord te kunnen blijven bieden aan de nieuwe concurrenten uit het Midden-Oosten, die al dan niet met staatssteun, streven naar een optimale service.’

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!