Artwalk Ciro geopendArtwalk Ciro geopend
Back Back Nieuws

Artwalk Ciro geopend

14 juni 2021

Op zondag 6 juni is de jaarlijkse Artwalk op het terrein van Ciro officieel geopend. Het is dit jaar een extra bijzondere editie. Niet alleen omdat deze kunstexpositie vorig jaar vanwege COVID-19 niet door kon gaan, maar vooral ook omdat de Artwalk dit jaar in het teken staat van het 100-jarig bestaan van Ciro. Het is een prachtige kunsthistorische wandeling geworden, deels over nieuwe paden. Behalve een honderdtal kunstwerken, staat er ook een aantal historische borden opgesteld die de bezoeker meeneemt in 100 jaar Ciro. Van sanatorium voor tuberculosepatiënten tot kennis- en behandelcentrum voor patiënten met complex chronische longaandoeningen, chronisch hartfalen en slaapstoornissen: de wandelaar gaat mee terug én vooruit, vooruit in de tijd.

Mooie dialogen

De Artwalk vindt sinds 2008 ieder jaar plaats op het terrein van Ciro (Hornerheide) en is voor iedereen toegankelijk. Ook patiënten en behandelaren maken er dankbaar gebruik van. Want kunst raakt het gevoel, zet aan tot denken en kan een aanleiding zijn voor mooie dialogen. Door samen te praten over de kunstwerken, komen onderwerpen als zingeving en acceptatie aan de orde. Inzicht in wat de patiënt wil en kan vormt een belangrijk uitgangspunt in het behandelplan van Ciro. Want Ciro ziet de patiënt als specialist van zijn eigen leven en laat hem onderdeel zijn van het behandelteam.

Praktische informatie

Aan Artwalk 2021 hebben een dertigtal kunstenaars meegewerkt. Mevrouw Rita van Gompel is de curator. De Ciro Artwalk is van 6 juni tot 6 september dagelijks te bezoeken. De openingstijden zijn van maandag tot en met donderdag van 8.00 tot 20.00 uur en van vrijdag tot en met zondag van 8.00 tot 18.00 uur. De route start bij de Boskapel, waar u een wandelkaart kunt pakken. De wandelpaden zijn rolstoeltoegankelijk. Het is zeker de moeite waard om ook de rijksmonumenten de Boskapel en het Lighuisje te bezoeken. Het Lighuisje is door de week enkel ná 16.30 uur geopend. De Artwalk vindt buiten plaats en start bij de Boskapel. We verzoeken iedereen zich te houden aan de geldende coronamaatregelen.

 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!