Back Back Nieuws

ArtistTalks: nieuwe speler op de congressenmarkt

20 september 2013
Waarom maakt een kunstenaar een vliegtuig om mee door Afrika te vliegen? Of van één piano twee piano’s? Waarom de herkomst van een glas melk traceren? Waarom je levenswerk maken van iets waar bijna niemand het belang van inziet. Out-of-the-box denken. Kunstenaars doen niets anders.
Kunstenaars zijn experts in het verwezenlijken van ideeën die door anderen vaak gezien worden als wonderlijk, vreemd of zelfs onmogelijk. Een nieuw licht, een ander geluid, een originele blik. Dat is wat kunstenaars bieden.

Nieuwe inzichten 
Binnen de congreswereld zijn vele spelers actief. Via de agentschappen en sprekersbureaus zijn innovatieve en inspirerende sprekers uit allerlei vakgebieden te boeken, topondernemers uit het bedrijfsleven, tv personalities, acteurs, sporters enzovoorts. Vreemd dat juist de groep die niets anders doet dan op een zeer eigen wijze naar de dingen kijkt, vrijwel niet aanwezig is in deze congreswereld.

ArtistTalks is van mening dat het gedachtegoed en denkwijze van kunstenaars een enorme inspiratie kan zijn voor iedereen die zoekt naar een nieuw perspectief. Wanneer een kunstenaar zich met welk onderwerp dan ook binnen de samenleving gaat bezighouden, kun je er zeker van zijn dat dit altijd leidt tot nieuwe inzichten. Deze worden via een ArtistTalk ontsloten en direct gedeeld met de toehoorders.

Specialisten door persoonlijke fascinatie
Dankzij een groot netwerk in de kunst, kan ArtistTalks rond elk gewenst onderwerp een kunstenaar aanbieden die in een congres of seminar kan spreken of een workshop kan verzorgen. Denk aan onderwerpen als stedelijke ontwikkeling, de zorg, economie, duurzaamheid, innovatie, ondernemerschap of logistiek. De kunstenaars van ArtistTalks zijn specialisten die zich veelal jaren in een specifiek onderwerp hebben verdiept vanuit een persoonlijke fascinatie. Zij kenmerken zich door hun vakmanschap en hun goede reputatie in de kunstsector. De meesten maakten al naam met hun lezingen bij musea, universiteiten, evenementen en symposia binnen het kunstcircuit.

Lancering ArtisTalks
De lancering van ArtistTalks vindt plaats in Huize Frankendael. Op deze namiddag vinden er Talks plaats van de kunstenaars Sander Veenhof  en Tinkebell.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!