In april hopelijk naar musea en theaters met toegangstestenIn april hopelijk naar musea en theaters met toegangstesten
Back Back Nieuws

In april hopelijk naar musea en theaters met toegangstesten

25 maart 2021

Op woensdag 24 maart besprak Minister Hugo de Jonge het plan om rond april weer musea en theater te kunnen bezoeken met het gebruik van toegangstesten. Met het plan om per dag honderdduizend toegangstesten te gebruiken, denkt De Jonge de activiteitenplanning volgende week af te hebben en bekend te maken.

Experimentele fase voorbij

De minister wilde nog niet uitleggen op wat voor soort activiteiten hij duidde. Wel vertelde hij dat de VVD proeven wilt gaan draaien in sportscholen. Volgens de bewindsman is de experimentele fase al voorbij. De ‘Fieldlabs’ werden georganiseerd ‘als een wetenschappelijk experiment’, en ‘het echte toegangstesten’ gebeurt vanaf 1 mei.

April als tussenfase

Samen met de toegangstesten wil de minister gebruik maken van de door de overheid ontwikkelde CoronaCheck-app. De maand april zal als een tussenfase dienen waarin met het plan van honderdduizend toegangstesten per dag getest kan worden. ‘En die willen we nuttig besteden ook. Dus dat gaan we doen’, meldt de minister in het AD.

Overleg met voorzitters

Om de planning in april door te laten gaan, is De Jonge in overleg gegaan met voorzitters van veiligheidsregio’s, waaronder cultuurminister Ingrid van Engelshoven en sportminister Tamara van Ark. Zo hopen ze ruimte te geven aan diverse sectoren.

Bron: AD

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!