Back Back Nieuws

Amsterdam profiteert van groeiende internationale evenementen RAI

11 februari 2015
Amsterdam RAI staat van 10 tot en met 12 februari volledig in het teken van Integrated Systems Europe (ISE). Ruim 54.000 professionals uit de AV- en multimedia industrie bezoeken het evenement. ISE is in ruim tien jaar tijd uitgegroeid tot één van de topevenementen in de RAI en factor van belang voor het zakelijk toerisme in Amsterdam. Recent onderzoek door bureau Ecorys heeft aangetoond dat elke euro in de RAI nog eens zeven euro toegevoegde waarde in de metropool Amsterdam oplevert. Dit betekent dat Amsterdam RAI met haar 500 evenementen jaarlijks goed is voor 1,1% van de totale hoofdstedelijke economie.

Groei
ISE is ’s werelds meest vooraanstaande evenement voor professionele AV en de integratie van elektronische systemen. Het evenement heeft sinds 2005 een stormachtige groei doorgemaakt. Begonnen in één hal, bestrijkt ISE met 1.056 exposanten nu de ruim 100.000m2 van het gehele RAI-complex. Een recordaantal van 54.684 bezoekers heeft zich aangemeld en naar verwachting zal het aantal bezoekers de komende jaren blijven groeien. Daarom heeft de Engelse organisator besloten om de beursduur vanaf 2016 met een dag te verlengen naar vier dagen. De metropool Amsterdam profiteert van de groeiende internationale evenementen in en van Amsterdam RAI.

Internationale focus
ISE is een voorbeeld van het succes van de internationale strategie van Amsterdam RAI. Tien jaar geleden heeft de RAI haar focus verlegd naar grote, internationale meerdaagse evenementen. Anno 2015 kent 70% van evenementen die in de RAI plaatsvinden een internationaal karakter. Dit betreft de eigen internationale b-to-b evenementen, maar ook de verhuur aan externe beursorganisatoren en congresorganisatoren. Voor het acquireren van deze laatste klantengroep wordt intensief samen gewerkt met Amsterdam Marketing en Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC).

Motor voor zakelijk toerisme
Onderzoeksbureau Ecorys heeft in 2014 het economisch belang van de RAI voor de stad en regio berekend. Het onderzoek wijst uit dat de toegevoegde waarde van de activiteiten in de RAI één op zeven is. Dit betekent dat bij elke euro in de RAI er ook nog eens zeven naar de metropool Amsterdam vloeit (toegevoegde waarde: 502 miljoen euro). Daarmee is de RAI een sterke motor voor zakelijk toerisme in Amsterdam. In totaal is Amsterdam RAI verantwoordelijk voor 1,1% van de totale economie in Amsterdam. Qua werkgelegenheid betekent dit dat de RAI ruim 7.000 banen genereert.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!