Back Back Nieuws

Amsterdam klaar voor city wide congressen met 'I amsterdam approved' garantie

19 april 2013
Amsterdam Marketing kan vanaf april 2013 aan organisatoren van internationale city wide congressen garanderen dat zij in Amsterdam over maximaal 16.000 kamers kunnen beschikken. Zij krijgen toestemming om hun klanten een hotelkamer te bieden met het kwaliteitskenmerk  ‘I amsterdam approved’ als onderdeel van het pakket. In een charter leggen het congres en de 3-, 4- en 5-sterren hotels vooraf vast hoeveel kamers zij willen aanbieden aan organisatoren van city wide congressen. Hierdoor is de stad in staat, zonder vooroverleg, snel en efficiënt te reageren in offerte-trajecten voor grote evenementen en kan ze gegarandeerd 16 000 kamers aanbieden.

Hotelcapaciteit
Deze doorbraak werd bereikt door de Task Force City Wide Congresses, waarin onder meer de grote zakenhotels, Amsterdam RAI en Amsterdam Marketing samenwerken. Ook de wethouder van Economische Zaken liet weten een dergelijke samenwerking heel belangrijk te vinden. De hotelcapaciteit in metropool Amsterdam is de laatste drie jaar sterk uitgebreid, van 25.000 naar 30.000 kamers. Daarmee is Amsterdam beter in staat om grote congressen accommodatie te bieden en de hoofdstad nog sterker te kunnen promoten als internationale congresstad.

Amsterdam Marketing werkt hierbij nauw samen met alle belanghebbende partijen, de stakeholders. Grote congressen zijn erg belangrijk voor Amsterdam. In 2011 zorgden zij voor een spectaculaire groei van 47 procent in het aantal deelnemersdagen. Aan de I amsterdam approved-garantie nemen de hotels deel uit de 3-, 4- en 5-sterren categorie. De term city wide congressen wordt gebruikt voor meerdaagse congressen met minimaal 5.000 internationale deelnemers.

Internationale top tien
Op basis van het aantal internationale congressen en het aantal deelnemers behoort Amsterdam al vele jaren tot de tien belangrijkste congressteden ter wereld. Met de nieuwe overeenkomst tussen hotels en Amsterdam RAI is Amsterdam nog beter in staat de internationale concurrentiestrijd  aan te kunnen. In 2013 is Amsterdam gaststad van diverse grote internationale congressen, zoals in april de European Association Study of Liver met 10.000 deelnemers, de European Society of Cardiology Congress in augustus met meer dan 30.000 deelnemers en in september het European Cancer Congress ECCO met 25.000 deelnemers.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!