Back Back Nieuws

Amsterdam Film Week staat voor de deur

09 oktober 2012
De tweede editie van de Amsterdam Film Week vindt begin november plaats. Ideaal voor filmliefhebbers die in beperkte tijd de beste films willen zien. Amsterdam Film Week toont de films van de winnaars van de gerenommeerde festivals. Daarnaast programmeert Amsterdam Film Week in samenwerking met toonaangevende filmdistributeurs exclusieve previews van nieuwe speelfilms. Het neusje van de zalm op internationaal filmgebied is een week lang te zien in hartje Amsterdam.

The Best of Tribeca
Van 5 tot 11 november kunnen filmliefhebbers genieten van langverwachte previews en prijswinnende films van het afgelopen filmseizoen. Het filmevenement werkt nauw samen met Robert de Niro's Tribeca Film Festival in New York, en vertoont in het kader hiervan films in het programmaonderdeel The Best of Tribeca. Deze films zullen zowel op Amsterdam Film Week te zien zijn, als via UPC on Demand, founding partner van het filmevenement.

Arrangementen en sponsorpakketten
Bedrijven hebben via arrangementen de mogelijkheid op de eerste rang te zitten bij alle topfilms van het jaar. Ook kunnen ze elkaar ontmoeten in de exclusieve Angels Lounge. Speciaal voor bedrijven heeft Amsterdam Film Week de sponsorpakketten Business Angel en Festival Angel opgezet. Daardoor hebben zij de mogelijkheid voor en na de film samen met relaties te genieten van een hapje en een drankje in een ontspannen setting.

Oscarwinnares Susan Sarandon eregast
Het Amsterdam Film Festival wordt geopend door Oscarwinnares en eregast Susan Sarandon. Voor haar wordt op 5 november de rode loper uitgerold in de Amsterdamse Stadsschouwburg op het Leidseplein. Amsterdam Film Week presenteert tevens een retrospectief van de actrice, dat door haarzelf wordt geopend op 6 november. De maatschappelijk betrokken Sarandon maakte in haar uitgebreide carrière meer dan honderd films en won tientallen prijzen, waaronder een Oscar voor de film Dead Man Walking.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!