Allereerste TEDxYouth@Amersfoort in FlintAllereerste TEDxYouth@Amersfoort in Flint
Back Back Nieuws

Allereerste TEDxYouth@Amersfoort in Flint

02 oktober 2017

In Flint vindt op vrijdag 6 oktober de eerste editie van TEDxYouth@Amersfoort plaats met het thema: The Power of a Changing World. Dertien inspirerende en ondernemende, nationale en internationale sprekers, tussen de 13 en 33 jaar, delen in presentaties van 8 minuten hun visie, ideeën en idealen over hedendaagse en toekomstige maatschappelijke problemen, en hoe zij deze (willen) aanpakken.

TEDxYouth@Amersfoort is een onafhankelijk georganiseerd evenement geïnspireerd op de populaire Amerikaanse TEDTalks. Het doel is om innovatieve en creatieve geesten een platform te geven waar zij oude conservatieve ideeën in twijfel trekken, en nieuwe ideeën aanbrengen om onze samenleving en de wereld te verbeteren.

Programma

Voormalig ‘treitervlogger’ Ismael Ilgun (20), die met zijn controversiële filmpjes in het nieuws kwam, heeft inmiddels een nieuwe weg ingeslagen en spreekt over de invloed van social media op de jeugd, en zijn tweede kans.
Sisley Beau (13) en Danillo Manuputty (19) willen bijdragen aan een duurzame maatschappij door middel van hun duurzame fashion-onderneming. Bij iedere verkoop wordt een t-shirt aan een land gegeven waar kinderen niet naar school kunnen zonder uniform.
Parsifal Tritsch (26) heeft op 17-jarige leeftijd de middelbare school verlaten en heeft al zijn kennis in de ‘echte wereld’ vergaard door zijn intuïtie te volgen. Hij heeft onlangs zijn marketing-onderneming verkocht en richt zich nu op sociale projecten (oa. in Cuba) die een impact maken op de wereld.

Wethouder Bertien Houwing opent, samen met Jacob Gelt Dekker en Floris ten Duis het evenement. Dagvoorzitter en presentator is Maurice Sekely, communicatieadviseur en schrijver. Het event wordt live gestreamd op YouTube, waarbij in de middag de Nederlandse sprekers presenteren en in de namiddag (rekening houdend met het tijdsverschil) de buitenlandse sprekers. De Old-School Musical Foundation verzorgt gedurende de dag muzikale optredens met het thema ‘pesten’.

Over TEDxYouth@Amersfoort

TEDxYouth@Amersfoort is een non-profit organisatie dat van diverse kleine en grote sponsoren afhankelijk is, niet alleen qua investering, maar ook voor sociaal kapitaal. Grote sponsoren zijn de Rabobank en de gemeente Amersfoort. Zij zijn geïnteresseerd in - en willen betrokken zijn bij - wat jongeren willen. Het evenement krijgt ook opvolging bij onder andere deze twee partijen. Het doel is om daar projecten op te zetten waar de jeugd bij betrokken wordt en waar de oudere generatie van kan leren.

Kijk voor meer informatie over het event, de sprekers en tickets op TEDxYouthAmersfoort.nl.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!