Back Back Nieuws

Al Gore op 14 oktober naar Nederland

22 september 2008
Twee jaar na zijn film An Inconvenient Truth brengt Al Gore op 14 oktober a.s. opnieuw een bezoek aan Nederland. De voormalige Amerikaanse vice-president komt niet vertellen waarom klimaatverandering een probleem is, maar hoe het aangepakt kan worden.

Gore zal in het Event Centre Aalsmeer een toespraak houden voor ruim 2000 aanwezigen waaronder politici, jongeren, bestuurders, vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven en van maatschappelijke organisaties. Aansluitend zal een plenaire discussie plaatsvinden.

Het voorprogramma bestaat uit tal van activiteiten. Zo organiseert Leaders for Nature (IUCN NL) een dialoog met verschillende stakeholders om te inventariseren welke successen de afgelopen twee jaar zijn behaald en hoe deze kunnen worden uitgebreid. Tegelijk geven Nederlandse klimaatwetenschappers colleges, debatteren zij met studenten en vinden filmvertoningen en multimediapresentaties plaats. Een aantal grote bedrijven ondertekent met de Climate Neutral Group een contract om per direct volledig klimaatneutraal te worden.

De regio Schiphol presenteert een nieuw netwerk van bedrijven dat zich gaat inzetten voor duurzaamheid en innovatie in de regio. Op 13 oktober bespreekt de gemeente Amsterdam haar klimaataanpak (‘Nieuw Amsterdams Klimaat’) met honderd medewerkers van Gore's wereldwijde campagne The Climate Project.

De initiatiefnemer van Gore’s bezoek is Maurits Groen, directeur van MGMC, die twee jaar geleden de Nederlandse vertaling en uitgave van het boek An Inconvenient Truth verzorgde. Hij greep deze uitgave aan om Gore dit boek persoonlijk in Nederland te laten introduceren in aansluiting op de vertoning van zijn spraakmakende film. Maurits Groen organiseert het bezoek van 14 oktober a.s. in samenwerking met Stichting Urgenda, een onafhankelijke organisatie die duurzame initiatieven stimuleert en ondersteunt.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!