Back Back Nieuws

Air France partner van de Amsterdam Marathon

11 maart 2011
Air France heeft zich als partner verbonden aan de Amsterdam Marathon. Dit is voor de Amsterdam Marathon een verdere stap voorwaarts richting de in 2010 uitgesproken ambities en doelstellingen: verdere groei naar één van de grootste marathons in Europa.


Internationale belangstelling

Een belangrijk gegeven in de overeenkomst is de bijzonder grote internationale belangstelling voor de Amsterdam Marathon. In het afgelopen jaar kwam al een record aantal buitenlandse deelnemers naar Amsterdam: 73 nationaliteiten en ruim 10.000 deelnemers. De buitenlanders komen met name voor de marathon.


Stijging van 50% t.o.v. 2010

De huidige verwachting is dat op 16 oktober 2011 een record aantal buitenlanders in Amsterdam van start zal gaan. Op dit moment staan al 44 nationaliteiten ingeschreven met een totaal van bijna 2.500 deelnemers uit het buitenland. Een stijging van 50% ten opzichte van het jaar 2010. Het partnerchip tussen Air France en Le Champion is er met name op gericht om het internationale karakter nog verder uit te bouwen.


Belangrijk uithangbord

Air France ziet de Amsterdam Marathon als een bijzonder belangrijk uithangbord binnen hun organisatie. Een aantal grote Europese marathons heeft inmiddels een partnerchip met Air France, waaronder de Parijs Marathon. Voor meer informatie zie amsterdammarathon.nl.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!