Back Back Nieuws

Afrikaanse cultuur en design in Oogenlust tijdens Dutch Design Week

08 oktober 2014

Mali kent een rijke erfenis aan traditionele ambachten. Tijdens de Dutch Design Week, 18 tot en met 26 oktober, benadrukt MUD de schoonheid van dit land in Oogenlust. MUD is een totaalbeleving die alle zintuigen prikkelt. Je kunt negen dagen lang zien, horen, ruiken en proeven wat West-Afrika allemaal te bieden heeft. ‘s Avonds kun je genieten van een modeshow waarbij heden en verleden, Afrika en Europa, samenkomen. Er zijn lezingen en masterclasses, van bogolanschilderen en Afrikaanse meubels maken tot bouwen met leem of werken met natuurlijke materialen met Marcel van Dijk van Oogenlust. Het creatieve team van Oogenlust zal bovendien de styling van de modeshow verzorgen, de kleding wordt geshowd door modellen van Cachet International.

Verschillende jonge, talentvolle ontwerpers uit binnen- en buitenland showen hun moderne interpretatie van de traditionele modderdoeken (bogolan). Overdag maken deze stukken deel uit van een indrukwekkende expositie van Afrikaans design. Brabants Bont in Afrika vertelt het bijzondere verhaal van een fel begeerd Nederlands product en hoe dat de mode in West-Afrika bepaalt. Ervaar de Afrikaanse manier van leven in de authentieke Malinese huiskamer of maak kennis met de keuken van het land in het pop-up restaurant. Gedurende twee avonden zal twee-sterrenchef Dick Middelweerd van restaurant De Treeswijkhoeve een MUD-diner verzorgen. Verder kun je deel nemen aan een van de vele masterclasses.

MUD wordt georganiseerd door Stichting Djenné in samenwerking met Oogenlust. Dit evenement brengt verschillende werelden samen. Stichting Djenné bouwt scholen voor vrouwen en straatkinderen in Mali. Daarnaast bouwt deze stichting op dit moment aan een ambacht- en designschool aldaar. Voor vervoer naar deze buitenlocatie  in Eersel kan men gebruikmaken van een pendeldienst middels een speciale bus die vertrekt vanaf het Gemeentehuis (EHV), het reguliere OV en de DDW taxi’s.

Foto » Fotograaf: Serge Hagemeier - Ontwerp: Daisy van Groningen - Model: Kelly Ebbinge

 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!