Back Back Nieuws

Advance Events verzorgt opening schoolsportvereniging

02 april 2008
Advance Events verzorgde de opening van de 6e schoolsportvereniging in Rotterdam. NOC*NSF-voorzitter Erica Terpstra opende maandag 31 maart op basisschool De Catamaran Schoolsportvereniging Lombardijen. Het is de zesde wijk in Rotterdam waar kinderen door een schoolsportvereniging eenvoudig bij een vereniging kunnen sporten.

De opening werd opgeluisterd door ruim 300 feestende kinderen, die onder meer spektakel zagen van straatvoetballer Soufiane Touzani. Daarnaast was er een ballonnenwedstrijd, een sportdans en konden de kinderen de hele dag meedoen aan allerlei sportactiviteiten op het schoolplein.

Terpstra: “Schoolsportverenigingen zijn een prachtige manier om een school in een sportvereniging te brengen en een vereniging in een school.”. De NOC*NSF-voorzitter spreekt met lof over het Rotterdamse project waar NOC*NSF in investeert. “Het project draait hier pas een halfjaar, maar deze proeftuin staat nu al model voor hoe het straks in de rest van het land uitgerold moet worden.”

In een aantal wijken in Rotterdam zijn maar weinig of zelfs geen sportverenigingen. Een schoolsportvereniging is dan dé oplossing. In plaats van dat leerlingen grote afstanden moeten afleggen naar een sportvereniging – en daardoor misschien niet sporten – komen de verenigingen naar de wijk. Leerlingen kunnen direct na schooltijd en in de nabijheid van school sporten. Ze krijgen les van clubtrainers, worden lid van de sportvereniging en spelen uiteindelijk mee in de reguliere competitie, terwijl de trainingslocatie in de wijk blijft.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!