Adrenaline tijdens de CM.com Circuit Zandvoort ShowcaseAdrenaline tijdens de CM.com Circuit Zandvoort Showcase
Back Back Eventcase

Adrenaline tijdens de CM.com Circuit Zandvoort Showcase

22 juni 2023

Op papier spreekt het CM.Com Circuit Zandvoort natuurlijk al tot de verbeelding, maar om het iconische Circuit slash multifunctionele evenementenlocatie écht te beleven? Juist! Precies om deze reden nodigde CM.com Circuit Zandvoort op maandag 22 mei een groep zakelijke gasten uit voor een uitgebreide Circuit Showcase. Wat zijn de mogelijkheden van deze multifunctionele locatie waar business, sport en entertainment samenkomen – zowel naast als óp de baan? We kunnen in ieder geval alvast verklappen dat de adrenaline na afloop door ons lijf giert!

De ontvangst van de uitgebreid showcase vindt plaats in het hart van het CM.com Circuit Zandvoort, De Dutch Grand Prix Lounge. Dat je hier een high-end strandgevoel ervaart is niet zo gek: de lounge was ooit strandtent Bloomingdale. Overal op CM.com Circuit Zandvoort is slim gebruik gemaakt van al bestaande iconische gebouwen. Passend bij de duurzaamheidsgedachte en volledig aansluitend bij de wensen van de zakelijke markt. Zo is recent ook de Founders Lounge toegevoegd, een prachtig lichte houtbouw, die oorspronkelijk ontworpen is voor de Floriade en nieuw is neergezet als hospitalityruimte op het Circuit.

Zakelijke markt in de hoofdrol

Terwijl de gasten van vandaag genieten van een mocktail, doet  Robert van Overdijk, Algemeen Directeur CM.com Circuit Zandvoort, de toekomstplannen uit de doeken. Het onmogelijke mogelijk maken, out-of-the-box creativiteit en steeds weer omdenken zijn thema’s die langskomen, maar naast de autosport als DNA, is het vooral het zijn van een bredere evenementenlocatie en de zakelijke markt die echt de hoofdrol spelen in de toekomst van het Circuit.

Juíst ook duurzaamheid, innovatie, techniek, IT en sport

Een activatie voor een automerk is natuurlijk een makkelijk een-tweetje bij een locatie als het Circuit, maar juíst ook duurzaamheid, innovatie, techniek, IT en sport zijn hele passende thema’s voor evenementen. Toch een vleug autosport? Oud-coureur en spreker Robert Doornbos neemt ons in een vliegensvlug relaas mee langs verschillende hoogtepunten van zijn carrière in de autosport. Of je nu fan bent of niet, de kippenvel staat op je armen.

Topsport in het algemeen, innovatie, de ligging aan de kust. Je kunt altijd op jouw manier de link leggen tussen het doel van je evenement én gebruik maken van de spectaculaire mogelijkheden van het Circuit als locatie. Nieuwsgierig geworden naar de verschillende hospitalityruimtes springen we achterop een golfkarretje voor een rondleiding.

Creatief inzetten van locaties binnen de venue

Van inspirerende productpresentaties tot congressen en seminars, van exclusieve vergaderingen tot recepties en bedrijfsfeesten. De diversiteit zit hem bij CM.com Circuit Zandvoort niet alleen in de vele verschillende locaties binnen de venue, maar ook in hoe je die venues creatief in kunt zetten. Tijdens de uitgebreide rondleiding snappen we waarom. High-end lounges – zoals bijvoorbeeld de Red Bull Lounge - met spectaculair zicht op het Circuit, hypermoderne technologie in de lounge van DRM showtechniek, de hoofdtribune waar je desgewenst ook gebruik van kunt maken voor bijvoorbeeld een spectaculaire kick-off en Bernies Bar & Kitchen – die binnenkort uitgebreid en gerenoveerd wordt - met uitzicht op de beroemde Tarzanbocht.

Pitboxen en paddocks

Daarnaast zijn er de ruime paddocks van 3000m2 en pitboxen waar je al je creativiteit kwijt kunt. In een van de pitboxen staat ons een aantal challenges te wachten: hoe snel wissel jij met je team de wielen van een F1-auto en hoe goed red jij je in een SIM? Op een van de paddocks mogen we ervaren hoe het staat het met ons reactievermogen als we zelf achter het stuur van een BMW mogen kruipen voor een slalomcompetitie op de paddock. Tussendoor is er voldoende tijd voor een hapje en een drankje, waardoor de gasten als vanzelf met elkaar aan de praat raken.

Natuurlijk hebben we op de achtergrond de auto’s al horen racen. Uiteraard begint het te kriebelen, maar het zal toch niet? Maar jawel! Terwijl de ene helft van de groep de pitstop- en slalomuitdagingen aangaat, mag de andere helft van de groep bij een professionele coureur instappen om met … km per uur over het circuit te racen. Whooooah!

Door een effectieve combinatie van de prachtig moderne zalen, alle hospitality-mogelijkheden, activiteiten op het terrein én het slim gebruik maken van het circuit als achtergrond, willen ze bij CM.com Circuit Zandvoort de evenementen die daar plaatsvinden altijd relevant maken. Voor vrijwel elk type evenement ligt er dus wel een linkje op het Circuit. En adrenaline? Gegarandeerd (zowel óp als náást de baan)!

Tekst: Mahlee Plekker

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!