ADE Hackathon buigt zich over toekomst dance sceneADE Hackathon buigt zich over toekomst dance scene
Back Back Nieuws

ADE Hackathon buigt zich over toekomst dance scene

02 oktober 2018

DGTL, ADE en Tech & Dance Collective organiseren samen voor de derde keer de ADE Hackathon. Tijdens de Hackathon zullen 100 deelnemers zich buigen over de verschillende uitdagingen waar de dance scene tegenaan loopt en de kansen die data en technologie hierin kunnen bieden.

Voor het derde jaar op rij organiseren de Nederlandse festivalorganisatie DGTL, Amsterdam Dance Event en Tech & Dance Collective samen de Hackathon die jaarlijks tijdens ADE gehouden wordt. De Hackathon vindt plaats naast het centraal gelegen Leidseplein en richt zich op het stimuleren van innovatie binnen relevante onderwerpen voor de muziek- en festivalindustrie. In totaal zullen 100 deelnemers, bestaande uit ontwerpers, ontwikkelaars, ondernemers en andere creatieve geesten, op 19 oktober hun krachten bundelen door in slechts 24 uur tijd na te denken over de uitdagingen waarmee de dance scene te maken heeft en de mogelijkheden die data en technologie hierin kunnen bieden.

Nieuwe concepten

De uiteenlopende onderwerpen tijdens de Hackathon variëren van 'De viering van 30 jaar Nederlandse dancemuziek' tot 'Auteursrecht, muzieklicenties en compensatie' en 'Duurzaamheid', waarin DGTL continu streeft naar een leidende rol. De deelnemers werken in teams samen aan nieuwe concepten, begeleid door verschillende experts die op hun beurt zullen helpen de ideeën van de deelnemers te valideren. Tijdens de ADE Hackathon strijden de teams om de felbegeerde hoofdprijs; een weekend naar DGTL Festival Barcelona, inclusief vlucht, hotel en backstage toegang. Na de 24 uur krijgen de deelnemers de tijd om te rusten en zich klaar te maken voor de grand finale op zaterdagavond, waar de Hackathon wordt afgesloten bij het uitverkochte DGTL x Bonobo presents Outlier.

Innovatie in internationale elektronische muziekindustrie

In samenwerking met ADE en Tech & Dance Collective blijft DGTL zich inzetten om een geweldige festivalervaring te creëren voor haar bezoekers, en tegelijkertijd innovatie in de internationale elektronische muziekindustrie te stimuleren. Met hun Revolution programma heeft DGTL al meer dan eens bewezen dat zij op de voorgrond staan van een nieuwe beweging in de industrie en dat zij goed op weg zijn om het eerste circulaire festival ter wereld te worden.

Volg het Facebook evenement om op de hoogte te blijven van de laatste informatie en klik hier om je te registreren; wees er snel bij, want er is nog maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar!

Deze Hackathon wordt mede mogelijk gemaakt door Moneyou, Label A en Bynder.

Fotocredits > Dave van Dalen

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!