Back Back Nieuws

Action Events introduceert nieuwe attractie: Fly Seat

23 december 2010
Action Events, leverancier van bijzondere attracties, simulatoren en shows/stunts, heeft voor het seizoen 2011 een bijzondere attractie gebouwd; de Fly Seat. Het is niet de meest extreme attractie van Action Events, maar wel zeer toegankelijk en door het ontbreken van een vloer voor de meeste mensen spannend genoeg.

 

Xtreme sports slijten

Gerard Wielenga, eigenaar Action Events licht toe: ‘We merkten de laatste jaren dat op publieksevenementen de vraag naar attracties voor het hele gezin toeneemt. De xtreme sports, zoals bungee uit de jaren negentig, is duidelijk aan slijtage onderhevig. Daarom hebben we een systeem gebouwd wat in de behoefte voorziet van dit moment, er fraai uitziet en tevens prijstechnisch zeer toegankelijk is’.

 

De Fly Seat bestaat uit een volledig aluminium constructie waarop in totaal 14 speciale stoelen zijn gemonteerd. De stoelen, in 2 rijen van 7 waarvan de 2e rij is verhoogd, zijn voorzien van 5 punts veiligheidsgordels. Zodra alle deelnemers zijn vastgemaakt door de operators van Action Events, wordt de gehele constructie naar een hoogte van 50 meter gehesen met behulp van een telekraan.

 

Genieten van uitzicht

Het bijzondere van de Fly Seat is dat er geen bodem onder de voeten van de deelnemers is, men zit dus in het luchtledige. Op 50 meter hoogte kan men genieten van het uitzicht, kijken naar een sportevenement of een festival beleven op hoog niveau.

 

Door de vele branding mogelijkheden op het systeem, is het ook goed geschikt voor promotieacties. De attractie heeft in totaal, inclusief kraan, 15x15 meter nodig. De Fly Seat is gekeurd door de TUV en is inclusief verzekering voor deelnemers.

 

Meer informatie over het huren van deze attractie is te vinden op www.action-events.nl of via tel. 023-54 84 949.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!