Back Back Nieuws

Achterhoek bidkandidaat voor Special Olympics Nationale Spelen 2018

23 maart 2016
Special Olympics Nederland heeft kenbaar gemaakt dat de Achterhoek en Den Haag gezamenlijk in de race zijn om organisator te worden van de Special Olympics Nationale Spelen in 2018. De Special Olympics Nationale Spelen is het grootste multi-sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking in Nederland. De Achterhoek is verheugd dat de bidcommissie heeft besloten om met haar verder te gaan.

Achterhoekse waarden
Medio april zal de bidcommissie een bezoek brengen aan de Achterhoek om een nadere toelichting te krijgen op de bid. Op basis van het bidboek en het bezoek wordt uiteindelijk besloten wie geschikt is om de Special Olympics Nationale Spelen 2018 te organiseren. De Special Olympics Nationale Spelen 2016 vinden dit jaar in Nijmegen - Groesbeek - Wijchen plaats. De Provincie Gelderland zou mogelijkerwijs twee opeenvolgende edities gastheer van het event kunnen worden. Jan Markink, gedeputeerde sport Provincie Gelderland: 'Sport voor mensen met een beperking is een belangrijk thema voor de provincie Gelderland. De provincie Gelderland ondersteunt het breed gedragen initiatief vanuit de Achterhoek, om de Special Olympics Nationale Spelen in 2018 opnieuw naar Gelderland te halen. Het draagt bij aan een goed sportnetwerk voor mensen met een (verstandelijke) beperking en het versterkt de mogelijkheden en bereikbaarheid van aangepast sporten. Dit sluit nauw aan bij wat wij in Gelderland belangrijk vinden.'

Sterk samenwerkingsverband
Het bidboek is tot stand gekomen door een nauwe samenwerking tussen de 8 Achterhoekse gemeenten, de Provincie Gelderland, MEE Oost, het Graafschap College, de Gelderse Sport Federatie en een aantal toonaangevende Achterhoekse ondernemers. Gezamenlijk willen zij een bijdrage leveren aan een sportevenement met allure. 'We vinden het belangrijk dat iedereen op eigen kracht mee kan doen in de samenleving. Dankzij de inspanningen en goede samenwerking van al deze partijen kunnen we mensen met een verstandelijke beperking ook op sportief gebied een mooi podium geven. En dat past uitstekend bij het Achterhoekse Noaberschap', aldus Esther Kopmels, bestuurder MEE Oost.

Voor meer informatie over de kandidatuur: specialolympicsachterhoek2018.nl.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!