Achter de schermen bij Kerstmarkt ValkenburgAchter de schermen bij Kerstmarkt Valkenburg
Back Back Nieuws

Achter de schermen bij Kerstmarkt Valkenburg

16 november 2018

The PEPr Company uit Margraten (Zuid-Limburg) is in Valkenburg volop in de weer met de organisatie van de grootste Kerstmarkt van Nederland en de grootste ondergrondse Kerstmarkt van Europa. De markt bestaat al meer dan 30 jaar en is uitgegroeid tot een van de meest bekende in Europa met gemiddeld 150.000 bezoekers. De ondergrondse Kerstmarkt is geopend van 16 november tot en met 23 december 2018.

Het bedrijf van eigenaar Roy Packbier is geen onbekende in de eventorganisatie. Zo organiseert men al jaren de Amstel Gold Race en organiseerde men afgelopen jaar het UCI WK veldrijden en tal van andere veelal sport gerelateerde evenementen door het hele land.

Gemeente wil vernieuwen

The PEPr Company is vanaf dit jaar door de gemeente Valkenburg aangesteld om de organisatie van de Kerstmarkt over te nemen. Als eigenaar van het evenement wilde de gemeente Valkenburg een professionaliseringsslag maken. 'Men wilde vernieuwing in het aanbod, de sfeer, entertainment en een verbreding van de horeca. Wij gingen met deze vraag aan de slag en kwamen met een goed plan van aanpak waarbij we al onze expertise die we in huis hebben konden inzetten. We waren dan ook zeer verheugd dat we deze mooie opdracht kregen.'

Unieke locatie vraagt om specifieke organisatie

De ondergrondse locatie maakt de markt uniek maar brengt natuurlijk een specifieke organisatie met zich mee. Zo is er beperkt ruimte voor op- en afbouw, waardoor er goede planningen gemaakt moeten worden. Ieder event kent veiligheidseisen, maar een evenement in een grot kent natuurlijk haar eigen specifieke eisen. Samen met overheids- en veiligheidsinstanties heeft The PEPr Company nauw samengewerkt en een veiligheidsplan opgesteld.

'Vanaf het moment dat de opdrachtverlening op de mat viel zijn we met de organisatie begonnen. We hadden slechts 3 maanden voordat de deuren van de Kerstmarkt open zouden gaan. We begonnen met 4 fulltimers en inmiddels is ons team uitgegroeid naar circa 20 medewerkers. Deze groep wordt straks weer aangevuld met 100 professionals en semi professionals in bijvoorbeeld de beveiliging en horeca.' Op donderdag 16 november wordt de Kerstgrot feestelijke geopend. De organisatie ligt op schema om de duizenden Kerstshoppers vanaf de 16e te mogen begroeten.

Uitbreiden portfolio

Voor The PEPr Company, die vooral bekend staat om haar sportevenementen, is de organisatie van deze Kerstmarkt een unieke kans haar portfolio uit te breiden. 'En dat is precies waar we mee bezig zijn. Onze kennis en ervaring willen we verder gebruiken dan alleen in de sportwereld. De afgelopen jaren mochten we voor de gemeente Beek de vlieg- en stuntshow op Maastricht Airport organiseren en in 2017 in opdracht van de gemeente Maastricht de huldiging van Tom Dumoulin met o.a. het optreden van Kensington en 10.000 fans op de Markt in Maastricht! En dat met maar 2 dagen voorbereiding!'

Na een reeks andere succesvolle events in Valkenburg georganiseerd te hebben gaat het bedrijf van Roy Packbier dus nu aan de slag met deze bijzondere opdracht voor de gemeente Valkenburg. Van wielrennen naar Kerstbomen en glühwein is slechts een kleine stap voor The PEPr Company.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!