Aankoop logistiek materiaal voor jouw evenementAankoop logistiek materiaal voor jouw evenement
Back Back Nieuws

Aankoop logistiek materiaal voor jouw evenement

21 februari 2017

De organisatie van een evenement vraagt om een eigen logistiek. Er moet immers in korte tijd een evenementenhal of terrein worden ingericht met stands en ook stands moeten afzonderlijk worden ingericht. Het kan noodzakelijk zijn om specifieke materialen aan te schaffen ten behoeve van een vlotte logistiek rond het evenement.

Binnen of buiten?

Bij de organisatie van een evenement is de belangrijkste vraag uiteraard: om wat voor evenement gaat het? Speelt het zich buiten af of in een hal? Een bedrijvenbeurs in een hal is immers heel anders dan een muziekfestival en vraagt om eigen logistieke middelen. Voor de inrichting van een evenementenhal kan het bijvoorbeeld nodig zijn om een indeling te maken met ruimtesystemen zoals scheidingswanden. Ook kan het nodig zijn om een vloer of buitenterrein te bedekken met roosters of matten, zodat bezoekers van het evenement hun schoenen schoon houden of om een kwetsbare vloer te beschermen.

Tijdelijke opslag & transport

Containers, transportkisten, vorkhefwagens of onderwagens. Voor het vervoer van materialen ten behoeve van de inrichting van een evenementenhal of terrein en voor de tijdelijke opslag van materialen zijn dit essentiële hulpmiddelen, voor zowel de organisator van een evenement als voor de deelnemers van bijvoorbeeld een beurs. Is het noodzakelijk om in de directe omgeving routes te markeren of om kabels en leidingen af te schermen? Dan is het ook van belang om te denken aan afzettingen, verkeersdrempels en kabelbruggen. Bij drukte of bijvoorbeeld bij een betaalde parkeervoorziening kan het slim zijn om te werken met slagbomen. Kabelbruggen beschermen buiten kabels tegen overrijdende auto’s en in een evenementenhal kunnen bezoekers veilig rondlopen zonder over losliggende kabels te struikelen.

Over Vink Lisse

Vink Lisse levert de juiste logistieke materialen, op de juiste tijd, op de juiste plaats zodat elk evenement letterlijk op rolletjes loopt. Vink Lisse maakt deel uit van de Kaiser + Kraft-groep, een toonaangevende B2B handelmaatschappij voor kantoor-, bedrijfs- en magazijnuitrusting met vestigingen in vele Europese landen. De service omvat niet alleen de verkoop van logistieke materialen, maar ook advies ter plaatse, montage en reparatie. Daarmee is het bedrijf in heel Europa een uitstekende partner bij de organisatie van jouw evenement.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!