Back Back Nieuws

Aan tafel met Constantijn & Christiaan Huygens in de Grote Kerk Den Haag

05 april 2013
In de Grote Kerk den Haag zal van 25 april tot en met 28 augustus de Huygens Tentoonstelling plaatsvinden. Gedurende deze periode is het voor bedrijven en organisaties mogelijk medewerkers en relaties uit te nodigen en ‘aan tafel’ te gaan met Constantijn & Christiaan Huygens.

De tentoonstelling
‘De Huygens Tentoonstelling is een groots spektakel over het goud van de Gouden Eeuw, het Huis van Oranje en de revolutionaire ontwikkelingen in de wetenschap’, aldus de organisatie. De tentoonstelling vertelt het verhaal over vader Constantijn en zoon Christiaan Huygens. Als secretaris van de stadhouders van Oranje was diplomaat Constantijn één van de architecten van de groei en bloei van de Republiek. Zijn zoon Christiaan ontwikkelde zich tot één van de grootste wetenschappers die ons land ooit heeft gekend.
Het zal geen klassieke tentoonstelling zijn, maar een historische belevenis die eigentijds is opgezet. Dankzij de combinatie van kunst, (politieke) geschiedenis en wetenschap is er voor elk wat wils en wordt de Gouden Eeuw in al haar facetten getoond.

‘Aan tafel met Huygens’ voor bedrijven en organisaties
De Huygens Tentoonstelling biedt de mogelijkheid de Gouden Eeuw te beleven. Voor bedrijven en organisaties is het een gouden kans om medewerkers en relaties een unieke
avond of middag te bezorgen. Met een speciale rondleiding, optreden of andere ‘historische’ activiteit. Gevolgd door een exclusief diner of receptie in één van de fraai gedecoreerde ruimtes.

Een exclusief diner in de Oranjezaal is volgens De Grote Kerk een onvergetelijke ervaring: ‘Maar ook een lunch in de Van Assendelftkapel of een grote receptie op het Voorplein behoort tot de mogelijkheden. Even als een rondleiding met gids door de tentoonstelling of een concert, lezing of voorstelling. Een bezoek aan de tentoonstelling begint met een aperitief. Daarna kunnen de gasten de tentoonstelling zelf ontdekken of rondgeleid worden door een (kunst)historicus, natuurwetenschapper of een Constantijn-kenner. Na het bezoek aan de tentoonstelling kunnen de gasten de receptie voortzetten of aan tafel gaan voor een diner.’

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!